Sunday, October 05, 2014

 

05 okt - Paddestraat Velzeke


Op het randje van de herst staan we, maar de weersgoden blijven ons gunstig gezind en waren zo vriendelijk deze hoogdag voor de kasseifretters droog te houden. Sommigen keken er zo naar uit dat ze er al om 8h stonden, of was het om warm te rijden?


Met 14 gaat het via Laarne en Melle over Gontrode richting Zwalm. Een eerste keer kasseien op de Lange Munte – de eerste of tweede afslag Dikkele? ‘t Was de tweede, verkeerd gegokt en een spurtje mogen trekken. Het golvend terrein en een flinke tred zorgen ervoor dat het al eens stiller wordt. Mon is goed, en wie er naast rijdt zal het geweten hebben Glimlach.  Plots duikt Roborst op, de afdaling en dan is het posities kiezen. Door het slechte weer moeilijk om nog over te gaan...iets te ver gestart. Maarten draait eerste de Paddenstraat op, en komt er ook als eerste af – straffe kost op die afstand en een paar jagende Stuurkens erachter.  Thomas C is ook in goede doen en blijft op de kasseien dokkeren zelfs als het gootje lonkt, hij heeft z’n kasseibenen gevonden vertelt hij erna. Patrick & Dirk volgen en erna sijpelt de meute door. Mon heeft een platte tube, Thomas D heeft het zien gebeuren en Mon z’n wiel was er blijkbaar al uit nog voor hij gestopt was.
Via het hinterland van Zottegem over Balegem en een late stop in St Lievens Houtem. We denken onze A’s nog te zien, maar het wordt niks. Nog wat kleine kuitenbijtertjes, en voor we er erg in hebben zijn we in Uitbergen. Toch nog de bossen eens in, kwestie van het seizoen te kunnen afsluiten met de koeien****** rond ons oren, een ode aan het gestarte veldritseizoen. De warme Fina binnen waar de A’s en C’s al zitten te wachten. Volgende week de voorlaatste...en de laatste keer richting heuvelzone, 8h30!
J.


Comments: Post a Comment



<< Home