Sunday, September 28, 2014

 

Zondag 28 sep TEMSE - bijna 40 fietsers present !!!



Reporter van dienst Thomas ziet het zo :
"Een kort verslagje want: te lang blijven plakken in de Fina en ik wil niets missen van het WK.

Ook regent het op het WK en hier stralende zon (omgekeerde wereld), we verlaten de TV niet. Hopende op een top 3 voor Van Avermaet voor vanavond gratis frietjes in zijn thuisstad.

Een stralende ochtendzon verwelkomt menige Stuurkens aan de FINA. Geen sprake van de voorspelde mist, maar alleen lachende gezichten bij de nazomerse dag. Een grote groep die meer leek op een A+B rit. Totaal 19 Stuurkens sterk.

De rit wordt aangepast naar Temse ipv Nederland. Nederland hebben we begin dit seizoen voldoende gedaan, en de laatste weken was er de vaste afspraak met de heuvels. Dezelfde rit als de A's maar meer kilometers. We vertrekken richting Waasmunster, de MON en André trouw op kop gevolgd door een vrouwelijk legioen. Langs het water naar Temse. Via DE ZAAT (oude boelwerf) naar Bazel. Terug keren doen we langs de Schelde, over Temse brug. Er wordt een eerste vrijaf gegeven maar door het bochtige parcours bleef iedereen in het wiel.

Een lekke band voor Oscar (en terzelfder tijd voor Maurits) maar niemand had Maurits gehoord en werd over het hoofd gezien bij het verder rijden. De A's omarmden hun verloren zoon terug. 

Na de drink werd alles voorbereid voor de vrijaf in Appels. Oscar bracht de trein op gang. Even leek het dat er mooi kon rondgedraaid worden, maar het haperde wat door de ontbrekende gangmakers (Jochen, Danny, Robin,...). Het tempo was wisselend en een grote groep reed naar einde vrijaf puffend naar de break.

Tegen half 12 zat de grote groep al terug op terras (een gedeelte) in de stralende zon.

Ook Willy kwam ons vergezellen voor een glaasje bij de omvangrijke groep Stuurkens.

+/- 85km en 29km/h gemiddeld (met bochtig parcours)

José De Cauwer: "Er wordt nooit zoveel gelogen als in aanvang naar het WK"

(geldt dit ook voor niet koersfeiten????? ;-) )

Come on Belgium!!!"

Comments: Post a Comment



<< Home