Sunday, September 14, 2014

 

14 sep - Vlaamse Ardennendreef


15 Stuurkes paraat. Geen beloofde zon, maar totaal niet koud.

Terug richting onze geliefkoosde Vlaamse Ardennen om een 'golvende' rit. Geen uitgesproken pieken, maar geen meter vlak.

Wel zonder onze gangmaker Robin, die eens voor het grote geschut koos.

Via Kalken, Melle naar Munte voor de kasseistrook. Terug kwamen de A's ons voorbijgereden, maar deze verkozen de 'korte Munte' ipv de 'lange Munte'. Het duurde even, maar verschillende konden hun goede benen niet wegsteken. Danny koos al snel het hazenpad, gevolgd door Maarten, Jochen en Patrick die het gaatje niet groot lieten worden. Maar ook niet dicht kregen.
Even recupereren, Jochen achterlaten die rechtsomkeer maakte voor wederom festiviteiten, reden we verder richting Oudenaarde. Daar kozen we niet voor het Enamebos, noch Katteberg maar voor volledig voorbij Oudenaarde voor de Vlaamse Ardennendreef. Marc  maakt er blijkbaar een gewoonte van en vertrok al snel terug met het grote verzet. Maarten en Thomas (zele) toonden hun 'Ventoux' benen en gingen vlot in het wiel, Danny volgde en ikzelf probeerde aan te klampen. De klim is kort en de benen worden boven stilgehouden, tot de Mon ons voorbijsnelt en vertelt dat we pas stoppen op het einde van het vals plat.
Terugkeren terug voorbij de Molenberg naar onze stop naast de spoorweg in Munkzwalm. Gelukkig zaten wij eerst want een 2e groep had niet voldoende stoelen. De Jaaromzetprognoses voor die café moeten na vandaag worden bijgeschaafd!!!

Terug na de pauze de lastige Noordlaan voor verder berop/bergaf  landschap met serieus wat tegenwind. Het tempo bleef strak, mede door Marc zijn kopwerk. Via Lede, Wichelen de schelde over richting 'stal'. 
Daar zat ons verwelkom comité al klaar (A's en C's), met een eerste zonnestraaltje.
Er moet toch nog een verschil zijn tussen de A's en B's, want ik zag dat Robin zijn Ice-tea als eerste leeg was. ;-)
Geen lekke banden. Enkel Maarten reed rond met een leegloper, maar dat was om zijn goede benen na zijn hoogtestage te camoufleren???
95km en gemiddelde van 28,7.
 Greetzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Thomas

Comments: Post a Comment



<< Home