Sunday, September 07, 2014

 

07 sep - Verdronken Land v Saeftinghe


 Een gloednieuwe rit vandaag. Richting “Het verdronken land van Saeftinghe”.
Het terrein is zo vlak als ’n biljart, en dat mag ook voor één keer ;-)  Onze Witten is afwezig wegens familieverplichtingen... We zijn met 10 : Phil, Fabian, Maurits, Davy, Oscar, Ivan, Thibau, Eric, Jonas en Charlotte... We hebben het direct gemerkt... het wordt niet gezegd... maar we weten stilzwijgend... wé gaan ervoor vandaag !!!  Ons clubrecord moet eraan geloven zonder onze Witten !!! ;-)


We vertrekken langs Lokeren – Sinaai – Stekene – St-Gillis-Waas – Meerdonk.
In Meerdonk genieten we langs de Krekeldijk van de Geul, gekend als “de kreken van Saleghem”.
Schitterende natuur om door te fietsen en  ... om kiekjes te nemen ;-)

Langs de dokken van Doel,  gaat het naar Nieuw-Namen, dan verder naar het “Emmadorp”. In de verte spotten we de koeltorens van onze kerncentrale.
We rijden voorbij het mooie terras van het “Café Verdronken Land” – een aanrader om te bezoeken :


Het “Verdronken Land van Saeftinghe” is een uitgestrekt schorgebied in de Westerschelde, hemelsbreed zo’n 50 km van de monding. Een menggebied van zee-en rivierwater. Met zijn ruim 3600 hectare is het één van de belangrijkste schorgebieden en uniek in Europa.
We passeren langs het bezoekerscentrum “Verdronken Land van Saeftinghe”. Alle info van dit toeristisch centrum vind je hier :

Wat is het zalig fietsen langs de “Emmaweg”, parallel lopend langs de Westerschelde. We passeren het dorpje Paal in Nederland, gekend voor de mooie jachthaven, en het mooi terras van “Paveljoen ’t Schor” – een aanrader om daar eens te vertoeven !! klik : http://tschor.nl
Informatie over het mooie dorpje “Paal” : http://www.wv-saeftinghe.nl/
We rijden vlot tegen zo’n 36/u... plots worden we links ingehaald door ’n grote groep ...’n WTC club uit St-G-Waas... die houden hier ’n vrijaf... we gaan mee in het wiel... de snelheid loopt op naar 45... Davy snelt naar voor... wij volgen met het mes tussen de tanden...de Stuurkens laten zich nie belachelijk maken hé !!! Het gaat naar 47.8/u... die mannen weten nu ook dat de Stuurkens kunnen fietsen !!!


Daarna gaat het richting Kuitaart, langs de “Hengstdijk”,  met de mooie langvormige  “Vogelkreek”
en “recreatiecentrum “De Vogel” : http://www.de-vogel.nl/welkom/
In Hengstdijk is onze halte voorzien... dat doet deugd zeg ... J
Daarna langs Vogelwaarde naar de Vijfhoek, Absbale, Heikant, en Stekene.
’n Baantje langs de expressweg leidt ons naar Moerbeke, en zo via Eksaarde huiswaarts. Het tempo mag niet meer onder de 35/u...
De laatste kms ziet onzen Eric alle kleuren van de regenboog.. beetje meer trainen Eric ! Hoed af voor onzen Oscar, die zo’n rit nog steeds verteert !! Annie zal geen last hebben met Oscar vannamiddag ;-) Er staan 118  km op de teller, en een gemiddelde van  33.6/u aub.  We gaan dit parcours volgend jaar nog ne keer doen, dan iets trager, want vandaag hebben we nie veel gemerkt van de schitterende natuur !

Mvg, Maurits – van de toeristische dienst van WTC ’t Stuurken ;-)

– alle foto’s op www.facebook.com/stuurken

Comments: Post a Comment



<< Home