Sunday, August 31, 2014

 

31 aug - Watermolenroute


Magere opkomst vandaag.. we zijn slechts met zes om  naar de Zwalmstreek te trekken. De witten, Fabian, Davy, Thibau, Maurits en Ivan.

De "watermolenroute" - niet van de poes, en da's nog zacht uitgedrukt !
Onze Ronny zal thuis zijn “kas” zitten opvreten... ;-( Deze bewegwijzerde fietsroute voert ons langs fraaie hoekjes die de Zwalmstreek rijk is : de typische watermolens, landelijke dorpjes en het zacht golvend landschap met zijn eeuwenoude hoeven. Het vertrekpunt van de route bevindt zich aan de Zwalmmolen in Munkzwalm. Met namen als de Bostmolen, Zwalmmolen, Ijzerkotmolen en Ter Biestmolen....
Niet elk Stuurken heeft elke molen gezien, want het is af en toe verdomd wel naar omhoog rijden...en de baantjes liggen smerig van de modder en recente regenbuien...

Tijdens onze halte vertelt stuntman Davy over zijn fantastische belevenissen in de Rocky Mountains... Raar dat hij ongeschonden terug is gekomen ! Hij heeft nog wat last van de ‘jetlag’, maar daar merken wij niets van ! ;-)
In Dikkele worden we opgehouden door ’n legerkolonne van 140 vtgn aub – we wanen ons even terug in de jaren 40-45 ;-)
Voorbij Houtem worden we getrakteerd op ’n goeie regenbui... ’t wordt echt tijd dat die  slechte maand augustus voorbij is – morgen september...oef J   De laatste 30 km zakt het tempo niet meer onder de 37/u.
Om 12:00 uur zijn we binnen – 91 km à 31.2/u.  
Bedankt mannen voor deze trip.

... tot volgende week...en Ronny, 'n spoedig herstel - we verwachten je binnen 'n paar weken  terug ! !! ! Maurits

Comments: Post a Comment



<< Home