Friday, August 15, 2014

 

15 Aug - Paterroute


Slechts 11 Stuurkens paraat vandaag : Fabian, Phil, Rita, Danny, Maurits, Marc, Marleen, Jochen, Patrik, Joris en Maarten. De rest is bang van de dreigende wolken ?
We volgen de bewegwijzerde “Paterroute” van in Herzele, via Steenhuize Wijnhuize, langs Deftinge, St-Maria-Lierde en Hemelveerdegem.   
In Sint-Lievens-Esse begint het lichtjes te regenen en houden we 5 min halt om te schuilen onder de bomen. Even later komt de zon erdoor, yes !!
Altijd op en af... draaien en keren... We fietsen o.m. op de kleine klinkertjes door het pittoreske dorpje van Sint-Maria-Lierde...

De laatste én lastigste beklimming van de dag is de “Waesberg”...  bovenop de Waesberg hebben we ’n schitterend uitzicht op het natuurreservaat “Uilenbroek” en het “Parkbos”, een aanrader voor wandelaars en natuurliefhebbers...
Na de afdaling zijn we vlug terug op het grondgebied van Herzele, waar we onze pitstop houden. Via Borsbeke en Lede gaat het terug richting café Parking ;-)
Om 11:40 uur staan er 600 hoogtemeters en 91 km op de teller !   Vanaf 12 uur gaan de hemelsluizen helemaal voluit open, oef !!! ;-)
Volgende zondag rijden we naar de Kattenberg en de Eikenberg, met 'n paar kasseistroken... zorg maar dat jullie banden nie te hard staan !
De route van vandaag vind je hier : 
http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/2319127/fietsroute/paterroute.nl





Comments: Post a Comment



<< Home