Wednesday, July 16, 2014

 

Heuvelland hellingenroute : interessant voor 2016 !! ;-)


Heuvelland hellingenroute
De gemeente Heuvelland (West- Vlaanderen) heeft met de Heuvelland Hellingenroute een nieuwe sportieve fietsroute. Over 117km worden liefst 40 hellingen beklommen en verschijnt een totaal hoogteverschil van 1498m.
“Zo rij je dan een col uit de Ronde van Frankrijk op,” zegt Stefaan Decrock van de gemeente Heuvelland. 

Met de route wil de gemeente Heuvelland de wielertoerist de ideale training bezorgen voor een tocht in de echte bergen. “Wij hebben hier eigenlijk alleen maar heuvels. Maar koppig als we zijn spreken we van bergen. Kemmelberg, Zwarteberg, Monteberg of nog Scherpenberg we kennen ze allemaal uit Gent-Wevelgem. Maar er liggen hier nog zoveel andere pareltjes. Bijzonder op de route zijn zeker de hellingen op het gehucht de Zwartemolen in Dranouter,” weet Stefaan Decrock. 
De route van 117km en 1498 hoogtemeters is enkel en alleen voor gps-rijders. Wie geen gps toestel heeft kan een toestel huren bij de toeristische dienst van Kemmel. Langs de route vindt de wielertoerist een naambordje van elke helling. In de route zitten met de Kemmelberg, de Monteberg, de Baneberg en de Schomminkel bekende hellingen uit de profkoers tussen Gent en Wevelgem. 

Op de website van de gemeente worden alle technische gegevens van de hellingen meegegeven. Van elke helling worden ook tal van actiefoto’s gegeven. Alle info: www.heuvelland.be

De route kan je hier bekijken en downloaden op je gps via deze link op everytrail :


Comments: Post a Comment



<< Home