Sunday, July 27, 2014

 

27 juli - Roosdaal - 97 km - 31 km/uur


Bewolkt en warm vandaag. Maar géén regen – oef. Vele  van  onze  Stuurkens genieten van hun congé. Toch nog een schitterende opkomst .
10 A-Stuurkens trekken naar het Pajottenland. Op de Donklaan komen we Hendrik tegen, die had zich overslapen en sluit bij onze groep aan... dat zal hij zich nog meerdere keren beklagen vandaag... verkeerde groep gekozen Hendrik... ;-)
Samen met Gerard heeft de reporter van dienst deze omloop  in een nieuw zomers kleedje gestoken ! We fietsen langs Wieze – Moorsel – richting Affligem. In Essene voelen we de eerste kuitenbijter – de Gootberg – over de kam rijden we de Eksterenberg naar beneden. Dat gaat vlot !! ;-) Omega Pharma Quick Step heeft zijn panzerwagen Tony Martin... wij hebben onze panzerwagen Davy... met zijn e-bike met dikke banden rijdt hij verschrikkelijk hard... hij zou alle Stuurkens opsouperen vandaag....er wordt dan ook een paar keer gewisseld naast die Panzerwagen, of hij doet ons allemaal dood ! Hendrik hangt meer half stervend  dan levend aan de rekker ... We rijden richting Ternat, onder de viaduct van de E40 naar Borchtlombeek.  In Ijzeringen treffen we in trapjes de Tuitenberg, even daarna de kasseikes van de Puttenberg naar beneden. Bart trekt zo verschrikkelijk door op de kassei in de afzink, dat we een afslag missen voor onze stop aan de vijver van de Molenhofse vissers.  We houden dan maar halt op een andere locatie aan de Dender in Liedekerke.

We nemen het fietspad langs de Dender naar Aalst. We besluiten nog een vrijafje te doen langs Appels. Er wordt een treintje gevormd en een paar kilometer  lang gaat het vlotjes boven de 40. Eric, de man van Rita, en Ronny zijn vandaag, naast de Phil, ook definitief geselecteerd voor de ploegentijdrit van 24 augustus.... ze moeten maar zo goe nie rijden ! ;-)
Om 11:40 uur zijn we al terug in Overmere. Terug in onze vertrouwde staminée. 97  km met een gemidd van 31/u.  De route kan je hier herbekijken en/of downloaden in je gps :
http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/2212015/fietsroute/roosdaal.nl
Het terras is bezet met 35 Stuurkens – niet mis  ! Volgende week fietsen we naar de Volkegem en de Vlaamse Ardennendreef, het mooiste plekje van Vlaanderen !
Blijven trainen zou ik zeggen ! Sportieve grtn, Maurits

Comments: Post a Comment



<< Home