Sunday, July 06, 2014

 

06 juli - Molenroute


Frank en Sabine zaten er weer eens naast met het weer, het zou een ganse dag regenen waardoor enkele stuurkens ervoor kozen om in hun bed te blijven liggen.
Achteraf bekeken was het weer nog het enige pluspunt aan de rit die we zullen onthouden als een rit met veel platte banden en kermis op vele plaatsen. 
Mon beschreef de rit als 'de zwaarste rit van het jaar' waardoor er al enkele stuurkens vertrokken met een ei in hun broek.

Onder de wolken vertrokken we dan, na 5 kilometer al de eerste platte band. We konden snel verder rijden maar enkele kilometers was het weer van dat, nu was het Mon met een platte tube. 14 kilometer ver en al 2 platte banden. In Melle is het dan tijd voor de eerste slalom tussen de nadarhekkens van de kermis, in Melle ook enkele regendruppels maar na enkele minuten is dit ook weer voorbij. Op de Betsberg worden de krachten gespaard, de wind zit ook op kop waardoor het lang duurt voor er afscheiding komt. Na de Lange Munte gaat het richting Oudenaarde, 30 kilometer zonder platte band, dat kon niet blijven duren op een pechdag zoals deze, nu is het de beurt aan Katrien. 

Nog even een korte kasseistrook overwinnen en iedereen samen. Even verder weer een oponthoud, deze keer was het een garageverkoop midden op straat waar we niet door mochten rijden, dus we moesten weer rondrijden. Uiteindelijk geraken we dan toch aan de Molenberg waar de benen getest worden, Evi vindt de Molenberg toch maar 'flauw'. Er wordt beslist om een deel van de rit af te snijden zodat we nog op een redelijk uur thuis zijn. Verder verloopt de rit rustig tot we in Oosterzele weer door een kermis moeten slalommen, toch weer enkele zure mensen die ons enkele verwijten toeroepen...
Na de afdaling van de betsberg weer een platte tube voor Mon, ditmaal geen wissel enkel wat lucht bijpompen is voldoende. In Melle is er een motorrit waardoor we weer vertraging oplopen.
Uiteindelijk komen we dan iets na 12u toe in Overmere, het tempo is er nooit ingeraakt door de vele platte banden, en het stoppen voor allerhande hindernissen.
Volgende week mag het zonnetje aanwezig zijn en iedereen bij de fietsenmaker achter nieuwe banden! 
Traject van vandaag : http://nl.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2857113

Tot volgende week, 

Robin

Comments: Post a Comment



<< Home