Sunday, June 08, 2014

 

Lier - 156 km genieten !


Wat een STRALENDE dag beloofde te worden, begon alvast in mineur: REGEN, regen en nog eens regen. Weinigen voelden zich geroepen om te vertrekken, ook Sabine Hagedoren nam het laatste sprankeltje moed bij onze voorzitter weg.
Iedereen keek wat somber met de regenjasje aan, enkel THEO straalde als voorheen want hij had 4 maal meer dames mee dan de A’s en B’s samen.
Gelukkig was Buienradar ons goedgezind en 5 voor 9 stopte het met regenen. Enkel de wegen lagen nog wat nat. Dat mocht de MON aan de lijve ondervinden. We hadden geen tijd te verliezen, dacht de MON, en sprong even rap als hij gevallen was terug op de fiets.
Nog een oponthoud om de regenjasje uit te doen EN 2 van de 4 lekke banden. Eens over de brug van Temse konden we de gaskraan wat verder opentrekken. Op de mooie stukken langs het water met lichte tegenwind gingen we maar zelden onder de 30km/h. Dat vraagt veel energie dus was de eerste stop al na 50km in Wintam.
Met wat zoekwerk in Willebroek/Rumst geraakten we op de prachtige dijk langs het Netekanaal richting LIER. Daar schonk de club ons een stevige spaghetti, en voor den André een Smos-broodje.
Na het protocollaire gedeelte aan de Zimmertoren, het plaatselijk criterium door Lier ging het terug vlot langs het Netekanaal. Het begon serieus warm te worden (Heet mogen we van de Theo niet gebruiken, “da’s voor iets anders”). Tijdens een bandenwissel wordt spontaan door iedereen de schaduw opgezocht. In de achterste legioenen van het peloton  werd uitgekeken naar een stop aan één van de vele ijskraampjes langs den dijk, maar er was geen tijd te verliezen.
Via een omweg terug in Wintam stopten we om iets te drinken, en vooral om onze bidon te vullen. De café-uitbater zijn nokel was nog Pastoor geweest in Overmere/Uitbergen.
Via Puurs, Bornem, Dendermonde kwamen we na een goeie 5h en ongeveer 150km op de teller terug aan in de Fina. Enkele legden vlug nog geld uit om de eerste GROTE dorst te lessen!!!
Erna volgde alweer een ZEER GESLAAGDE BBQ. Moest het niet van het weer zijn, we zaten er nog!!
Groeten
Thomas

 



Comments: Post a Comment



<< Home