Tuesday, June 24, 2014

 

Chocolademelk i.p.v. trappist ! ? ;-)


Chocomelk helpt beter herstellen dan energiedrank

Heel wat sporters proberen van hun fysieke inspanningen te recupereren door energiedrankjes te drinken. Fout, beweren onderzoekers nu, want deze vitaminesupplementen blokkeren de natuurlijke effecten van het sporten. Wat wel helpt? Chocomelk drinken.
Tijdens het onderzoek moesten wielrenners blijven fietsen totdat ze volledig door hun suikerreserves zaten. Nadien kreeg de ene groep een energiedrankje en de andere een chocomelk. Tijdens een nieuwe fietsronde vier uur later bleken de chocomelkfietsers de helft langer te kunnen fietsen dan zij met een energiedrankje.

Volgens de wetenschappers is er een dubbele verklaring voor dit fenomeen. Ten eerste zit chocomelk vol sucrose, wat een echte energiebron is. Daarnaast zitten in energiedrankjes ook allerlei antioxidanten die de schadelijke zuurstofradicalen, vrijgekomen tijdens het sporten, blokkeren. Dit proces treedt echter in conflict met de natuurlijke werking van het lichaam, waardoor alle positieve effecten van het sporten teniet worden gedaan.
Ons Charlotte & Evi hebben weeral  gelijk.... maar ja... vele Stuurkens volgen niet...   lol

Comments: Post a Comment



<< Home