Sunday, June 22, 2014

 

15 juni - Oudenaarde - proza van Jochen


Geheel in de sfeer van het WK werd bij de B’s vandaag een cocktailparty gehouden, ‘t was dan wel geen stralend zonnetje, maar ‘t heeft er niet minder om gesmaakt.
Mon & André gaven de aperitief met een ‘Smooth Starter’: je neemt een vliegende start, beetje wind, een flinke scheut Betsberg en je giet dat aan een stevig tempo binnen – een flinke starter. Nadien zorgen Paul & Robin voor de ‘Mojito Cobblos’ met lange Munte, goed uitpersen en mengen met kasseikopjes. De finesse kwam van een ontketende Patrick die als een stoomtrein met uw onderdaan achter beiden aanging. Nog even door elkaar geshaked en uitgegoten – er kwamen vier hijgende Stuurkens van de stenen.
Nauwelijks tijd voor stoppen want Oudenaarde riep. Via de Steenweg de stad door, water over en terug langs de Schelde. Meteen de tweede vrijaf, de ‘Explosion’ had heel wat ingrediënten: veel Stuurkens (kopgroepje op de foto), met laagjes kopwind, tempowisselingen, afscheuren en terug bijkomen, Paul die probeerde weg te raken en vooral een 15km stevig beuken. ‘t Was wel een cocktail die niet mocht ronddraaien. Een terrasje en iedereen terug samen. D’er mocht ook al eens iets gedronken worden.
 
Terug langs Merelbeke Flora, de dijk op voor een tweeluik vrijaf.   Het eerste deel van Melle tot Wetteren was de ‘Rotation Blues’ – een mooi ronddraaiend groepje dat z’n tempo had gevonden, afgewerkt met een paar versnellingen maar goed verteerbaar. Tot slot was er de ‘Pain-in-the-legs’ van Wetteren tot de overzet waar zowaar Gerard voorop was, werd bijgehaald door uw reporter en uiteindelijk nog een paar andere Stuurkens de moed hadden toch nog eens op de pedalen te gaan staan. 
Schone cocktailmix zonder hoofdpijn, maar wel een 100km op de teller aan 30km/h. Nèh!

Comments: Post a Comment



<< Home