Sunday, June 22, 2014

 

15 juni - Oude Kwaremont en Paterberg door de bril van onze F16 piloot


Beste wielerhelden,

Tussen al het voetbalgeweld door toch nog een klein wielerhoogtepunt nl de zondagrit van de Stuurkens, in dit geval die van de A’s. Zes krijgers (Dirk, Peter, Ivan, Thibault, Eric van Rita en ondergetekende) tekenden present om 7u30 voor de 120km lange rit richting Oude Kwaremont, Paterberg en andere.
De eerste 5Okm konden tellen als opwarming met een gemiddelde duidelijk boven 30km/u. De Oude Kwaremont lag uitdagend te wachten op onze aanvallen. Eens op de kasseien stak Thibault meteen z’n “fusé” aan en schoot weg uit de nog compacte groep. Al vlug zou blijken dat het maar een klein fusé-ke was en werd hij door de kop voorbijgesneld. Dit was niet erg want wat is er mooier dan jeugdige aanvalslust.
Op die Kwaremont verloor Davy z’n drinkbus, niemand zie ze opraapte natuurlijk, concurrenten moet je pijn doen wanneer je maar kunt aldus oud ploegleider Peter Post. J Na de Kwaremont werd het Ronde Van Vlaanderen parcours gevolgd richting Paterberg. En daar bleek er maar één echte Flandrien want Dirk was de enige die koppig op de kasseien bleef rijden terwijl er een uitnodigend gootje lag te blinken.
 
Aangezien Maurits er niet bij was, wou Thibault de taak wel op zich nemen om een “Maurits-ke” te doen toen we de Maurits-berg, ook gekend als de berg Te Steene, naderden. Voor diegenen onbekend met het fenomeen “een Maurits-ke doen”: Aanvallen aan de voet van een berg om max 150m verder te parkeren en je bijgevolg laten passeren door het gros van het peloton. Maar ’t bewijs werd geleverd dat ook dit een specialiteit is want Thibault faalde schromelijk in z’n poging: hij bleef namelijk voorop!
Daarna volgden nog enkele tientallen kilometers beuken tegen de wind, moet zeker 4 à 5 beaufort geweest zijn om het in visserstaal te zeggen. Terug aan de Fina met 120km op de teller en 31km/u gemiddeld, die trappist is verdiend.
Nog een afsluitende tip voor Eric Van de Steene, doe uw huiswerk op zaterdagavond, dan kun je op zondag meefietsen J
  
Davy

Comments: Post a Comment



<< Home