Sunday, June 01, 2014

 

01 juni - Muur & Bosberg


De zwaarste kanonnen van de ploeg zaten in de Eifel, maar toch nog een talrijke opkomst. Hoeveel weet ik niet, vergeten te tellen. Schatting:  tussen 15-20 man.

Het programma zag er veelbelovend uit: Muur en Bosberg. Het weer liet het wat afweten. De zon geraakte niet door de wolken, dus de armstukken bleven aan. Erik reed voor de verandering nog eens lek. Volgende week bij Van Eyck: 10 binnenbanden kopen, 2 gratis..... J
Serieus golvende opwarming tot het Monument: "De Muur". Deze kan je langs 3 wegen beklimmen, ons peloton werd verdeeld. Enkele namen de grote weg, enkele vergaten af te slaan naar de kasseien, en enkele vonden dan toch de juiste weg tot aan "de Muur". Voor elke kant gelden dezelfde regels: STOEMPEN tot boven. Enkel Thibault was langs de verkeerde weg gereden, daalde nog eens snel af om toch de voeling te hebben met de laatste kasseien. Van overschot gesproken.

Iedereen terug bij elkaar ging het bergaf tot de Bosberg. Daar nog eens alle registers open. Er was maar 1 weg naar boven maar wel een serieuze die ook terug voor een verdeeld peloton zorgde. Vlug wat krachten opdoen bovenop de bosberg met een traktaat van de jarige Jochen.
Vele verwachtten na de bevoorrading nog een 3e klim tussen de bomen, maar deze werd niet genomen. Langs het water van Liedekerke via Denderleeuw, Aalst naar Hofstade.
Aan de overweg in Lede haperde de navigatie even want onze kopmannen gingen elk hun weg.
Op de brug van Uitbergen passeerde onze voorzitter ons "met de wagen" komende van de Eifel om onze plaatsen op het terras van Parking te reserveren.

Ondanks het gemiddelde iets lager dan de voorbije weken toch een snedig ritje van 27,5 gemiddelde en 88km op de teller.
Iedereen is klaar voor de BBQ volgende week. Dat tochtje rond de kerk ervoor nemen we er dan maar bij zeker?!?!
Thomas

Comments: Post a Comment



<< Home