Sunday, May 04, 2014

 

04 Mei - Paterroute


36 Stuurkens paraat vandaag. De A’s starten met 9 voor een nieuw uitgestippelde rit.
We volgen de bewegwijzerde “Paterroute” van in Herzele, via Steenhuize Wijnhuize, langs Deftinge, St-Maria-Lierde en Hemelveerdegem.  Overal een lichtgolvend landschap waarin hier en daar een dorpje verscholen ligt. Heel mooie route met fraaie uitzichten. De naam “Paterroute” verwijst zowel naar het Pater Lievenbier uit Sint-Lievens-Esse, als naar de vroegere kartuizerpriorij in Sint-Martens-Lierde.

Altijd op en af... draaien en keren...Onderweg hebben we bijna een ongeluk door 2 zwarte poezen die zonder kijken over de rijbaan lopen.. De 3de zwarte poes zit gelukkig in onze groep, niet waar Dirk? .. ;-) De laatste én lastigste beklimming van de dag is de “Waesberg”... voor uw reporter gaat hier het licht eventjes uit..misschien té warm gekleed vandaag?  ;-) bovenop de Waesberg hebben we ’n schitterend uitzicht op het natuurreservaat “Uilenbroek” en het “Parkbos”, een aanrader voor wandelaars en natuurliefhebbers...Niemand van onze groep heeft dit natuurgebied gemerkt, alleen Maurits & Oscar ! ;-) http://www.natuurpuntzwalmvallei.be/res_par_parkbosuilenbroek.html


Na de afdaling zijn we vlug terug op het grondgebied van Herzele, waar we onze pitstop houden. Via Borsbeke, Houtem en Oordegem gaat het terug richting café Parking ;-)
Iets na 11:30 uur staan er 600 hoogtemeters en 96 km op de teller ; gemiddeld 30.6/uur, vooral dankzij Dirk, Davy & Bart !   Volgende week staat misschien wel de zwaarste rit op ons programma... 120 km richting Ronse met de Korsele, Kanarieberg en Ladeuze... om 07u30 vertrek... zorg maar dat jullie uitgeslapen zijn ! ;-)
Route van vandaag - klik :
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2765057
Sportieve grtn, Maurits

Comments: Post a Comment



<< Home