Thursday, May 01, 2014

 

01 mei - Axel - Zaamslag



Yô de mannen.

Een dikke smoglaag belette 12 stuurkes niet om toch de beentjes te strekken.
Een biljartvlakke rit, met 4 beklimmingen (2 x E17 en 2 x Expressweg). Gezwind, maar zeer behoudsgezind, door de mist, vertrokken we. Nog vooraleer we volledig onder stoom kwamen werden we ingelopen door de A’s. Bij hun passage werden we versterkt met 2 overlopers. Rita bij de A’s, dan komt Maurits bij de B’s???
Net over de grens met Nederland werden we verwelkomd door de eerste zonnestralen. Via Axel richting Terneuzen. Geen tijd voor een koffieshop-stop want ervoor slaan we rechtsaf voor de vrijaf. Ik rij tot bij Jochen en Robin die al snel het hazenpad genomen hadden. Eens met ons drie, komt uit de mist de secretaris toegesneld. Geen tijd om te treuzelen en hij gaat meteen naar de kop. We rijden wat rond, maar vooral Maurits houdt het tempo hoog. “Aan den toog heb je kameraden, in de vrijaf niet”… J
Na de vrijaf rijden we door het pittoreske Hulst richting onze stop in Stekene. Snel de A’s weggejaagd dat we rustig iets konden drinken. Erna via Lokeren met wat kopwind en een strak tempo richting Parking.
We onthouden nog dat de voorzitter in zéér goede doen is, want op de brug over de E17 pareerde hij, en ging gezwind mee met het jonge geweld .

We tikken af op 91,7km en een gemiddelde snelheid van 28,8km/h.  Thomas

Comments: Post a Comment



<< Home