Sunday, April 27, 2014

 

B's : Rodelandroute



Veel volk vandaag, ondanks eerdere berichten over donkere wolken en kans op onweer. Een koude start werd het wel, maar we kregen toch een zonnetje.
De eerste golvende rit ook voor de B’s. Via Kalken en Wetteren richting Betsberg. Het gaat niet over de Poggio, we gaan ervoor naar rechts richting Landskouter. De eerste golvingen en wat tegenwind, ‘t is eens iets anders dan de Nederlandse polders en er wordt al eens gepuft. ‘t Is een rit draaien en keren zoals Freddy vertelde, en voor we er erg in hebben zijn we via Munte al in Gavere waar ons stop is. Café Den Beverly, een aanrader. En we leren erbij dat vroeger de Ronde van Vlaanderen hier passeerde.
Na een natje terug op tocht en de ingewijden weten dat het steile klimmetje komt, de Berggatestraat. In Semmerszake passeren we bijna het militaire domein, en langs de Schelderode ‘berg’ gaat het huiswaarts. Meteen ook een eerste keer plat voor uw reporter, jawel. In Heusden gaat het de dijk op, en wordt vrijaf gegeven – da’s nog een eind tot Wetteren en de wind pal op de neus. Een andere toerist nestelt zich in ons groepje, het slingert wat heen en weer met die wind op kop en de snelheid blijft hangen rond een 37km/h. Denk ik, want uw reporter rijdt een tweede keer plat, zelfde band. Gelukkig is de rest en vooral de Mon op komst. Naar aloude traditie laat hij nog eens een bandje ontploffen, maar we zijn al content met zoveel hulp!
Hergroepering in Wetteren, en via de dijk gaat het naar de Fina. De C’s zitten ons al op te wachten, de A’s laten nog even op zich wachten maar ze hebben er niet minder om gesmaakt. Voor de cijfertjes: 80km en 27,5km/h gemiddeld. Volgende donderdag 8h, richting ‘Olland’! Jochen


Comments: Post a Comment



<< Home