Sunday, April 13, 2014

 

13 april - Rode Geulroute



15 A-Stuurkens paraat voor “De Rode Geulroute”. Langs Zelzate, Assenede,  Boekhoute, Sas van Gent. Oude bekende Eric De Spiegeleire is ook aanwezig. Onze Phil is eindelijk terug na ziekte ; hij mag direct de kop nemen...”om beter te worden hé André ! “;-)  Rita draait gezwind rond.. ze heeft haar goeie benen meegebracht vanop hoogtestage in Frankrijk.
We maken kennis met dijken, natuur en geulen. De Rode Geulroute loopt  vooral door de Asseneedse Kreken. Mooie route, met even slechte kassei in het centrum van Bassevelde.
Onderweg een korte stop in het vissersdorpje Boekhoute…Bij de kerk ligt een vissersboot, om de herinnering aan het vissersverleden van het dorp levendig te houden. Eric De Spiegeleire moet even naar het toilet, “nee, geen last van prostaat” grapt hij ... “ ik heb die jaren geleden al uitge...”... juist Eric ;-)
 Na een lekker frisdrankje terug gezwind de fiets op richting Overmere. Het tempo zakt niet meer onder de 35/u met de wind zalig in de rug. Evi kan het niet laten om een rit te rijden zonder op te vallen – in de Loereveldstr raakt ze niet op tijd uit de klikpedalen en maakt ze kennis met het asfalt. Gelukkig blijft haar mooie BIANCHI fiets intact.

Iets na 11:30 uur staan er 95 km op de teller ; gemiddeld 31.5/uur. Iedereen bedankt voor deze  mooie voormiddag !   Volgende week richting Koekelberg, dat zal andere koek zijn ! ;-)  Grt Maurits

Comments: Post a Comment



<< Home