Thursday, April 17, 2014

 

13 april Desteldonk Moervaart

Van onze verslaggever Jochen...

"met enige vertraging dan toch nog...
--------------------
 
Enige ongerustheid aan de start die ochtend bij de Stuurkens...weinig volk zeg! Er komt maar langzaam volk doorsijpelen, maar plots zijn ze er dan toch. Met zeventien gaan we op pad. Waaronder een reporter zonder fototoestel.
 
Een plat ritje richting Mendonk, meer moet dat niet zijn op een koude maar zonnige zondagochtend. Onze trekpaarden Mon en André geven er een lap op, en we zijn weg voor een 75km. Via een stukje Wetteren en Laarne afzakken richting Destelbergen. De hellingen in deze rit moet je zoeken in de bruggen, dat stelt dus niet teveel voor. Maar de wind, die staat er wel. In Lochristi even de drukke Gentsesteenweg over om dan richting Desteldonk verder te rijden.
 
Mendonk voorbij en vrijaf, in de Oostdonkstraat. Een mooie dreef, open ... en met veel wind. Er wordt een serieuze cartouche afgeschoten en de pieksnelheid loopt op tot boven de 45km/h maar een treintje opzetten zit er niet in, ‘t wordt een waaierrit. Op het einde diep naar adem happen, snot weg en daar is de rest alweer. Op naar de mooie route langs de Moervaart, waar de boten liggen te glunderen en glimmen. Afzakken richting Lokeren en onze stop komt er aan, waarbij Mon & Freddy zich ontpoppen als echte kelners. We komen de WTC van Kalken tegen die direct naar Rita vragen...maar die is niet met ons mee.
 
Bij het vertrek nog een platte band. Wie dacht dat het een rustig retourtje ging worden, toch niet: de kopmannen zetten er nog eens goed de tred in (opwarmen voor de ritten die komen) zodat we na 75km binnen bollen met een gemiddelde van 28km/h en iedereen vlot mee. Tot volgende week, start om 8h! "

Comments: Post a Comment



<< Home