Monday, March 24, 2014

 

Politici pesten wielertoeristen !! ...wordt ongetwijfeld vervolgd... ;-)


Net nu de wielertoeristen massaal hun fiets van stal halen, komt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur op de kleinste en dus interessantste wegen. ‘Waar kunnen we straks nog rijden?’, vraagt men zich af bij de Wielerbond Vlaanderen.
‘Als ze hiermee beginnen, waar eindigt het dan?’ De snelheidsbeperking op kleine wegen, die volgende week maandag van kracht wordt, valt niet in goede aarde bij Jules Vandergunst, de voorzitter van Wielerbond Vlaanderen. Want ze houdt in dat er maar 30 kilometer per uur meer mag worden gereden op landbouwwegen en kleinere paden – net de wegen die enorm in trek zijn bij wielertoeristen.

Het gaat om alle wegen die worden aangeduid met de verkeersborden F99a, b of c (zie afbeelding). Ze zijn voorbehouden voor voetgangers, fietsers, ruiters en landbouwvoertuigen, en er geldt op dit moment nog geen snelheidsbeperking. In theorie mag je er dus 90 kilometer per uur rijden.
Een geoefend wielertoerist kan gemiddeld boven de 30 kilometer per uur trappen. Maar dat is vanaf maandag dus gedaan. Want een nieuwe wet – vooral bedoeld voor gemotoriseerde voertuigen – legt een snelheidsbeperking op voor alle wegen waar zo’n blauw bord staat. De regel verscheen vorige week in het Staatsblad.

Comments: Post a Comment



<< Home