Sunday, March 30, 2014

 

2014-03-30 B&C naar Axel Hulst


Een uurtje minder slapen of niet, 21 B's stonden klaar voor een ritje Hulst. Vooraf gaf William nog eens de richtlijnen: netjes twee aan twee rijden, goed kant van de baan houden. We zijn tegenwoordig met veel, dat vergt wat verstandig gedrag van iedereen. En het is ook goed verlopen, waarvoor dank!
De openingskilometer bracht ons langs Theo, die ons buiten stond op te wachten voor een eresaluut. Hij was al te been, nu nog de fiets. Maar goed herstellen is het belangrijkste! Via het Lammeken gaat het over Moerbeke Waas richting Nederland. Een flinke tak op de weg zorgt even voor trammelant maar iedereen is goed wakker en blijft overeind. Patrick sleept wel een halve boom mee, net voor de vrijaf besluiten we die er toch maar uit te halen.
Een flinke vrijaf staat ons te wachten en een mooi groepje glipt weg. Er wordt stevig doorgereden, tussen de 35 en 40km/h en iedereen blijft in het groepje hangen. Soms aan de rekker, maar toch De wind op de neus zorgt dat er weinig geroepen zijn om op kop te komen, maar in het seizoensbegin is dat goed te begrijpen. Strafste stoot van onze jongste compaan die de hele tijd vlotjes meepeddelt in de vrijaf, en nog op kop had kunnen rijden ook. Straffe toebak!
De beentje losgegooid, en samen gaat het richting Stekene in ons Thais cafĂ©. Mon en William verpozen even onder de palmboom, en we groeten er onze dorpsgenoten. Puiten en Stuurkens samen, het zorgt vooral voor heel wat fietsen op het terras. Ondanks de grote groepen worden we vlot voorzien van drank, en gaat het richting Overmere. Iedereen blijft vlot meedraaien, dat is een mooie verdienste. Zonder pech en onder een zonnetje draaien we het terras op met 80km op de teller, waar William ons nog eens trakteert voor hij de Italiaanse zon gaat opzoeken.

Grtn J

Comments: Post a Comment



<< Home