Sunday, March 16, 2014

 

16 maart 2014 - 45 Stuurkens aanwezig !



Een ritje Nederland als tweede rit, de eerste zonder de A's maar wel met de C's erbij. De parking van de Fina wordt te klein, zoveel Stuurkens staan er klaar voor de start. Met liefst 26 B's en C's op pad.


Mon & André zetten rustig aan, en via de gekende wegen langs Lochristi duikelen we richting Nederland. Een verloren drinkbus, en verder geen zorgen in deze rit. Veel andere wielertoeristen met dank aan een superzonnetje. Flirten met de Nederlandse grens, en de gekende strakke wind die de kop op steekt. Het lint wordt snel een bolletje, er wordt beschutting gezocht in de groep.

Terug België binnen en een sanitaire stop, waarna het via Stekene richting Daknam gaat. De kilometers beginnen te wegen en hier en daar wordt al eens gepuft. Ontreddering in Lokeren - de oversteek aan de spoorweg is dicht. Er wordt gewerkt. Op zondag! We krijgen een toeristische rondrit langs het Hollywood van Lokeren, maar slagen er toch in een uitweg te vinden.

Wie nog over heeft laat zich eens gaan op de brug over de E17, en met 75km op de teller wordt er afgestapt in de Fina. Het terrasje buiten staat klaar, en het zonnetje is nog even zalig. De après-bike is toch minstens even plezant als de rit zelf!  Jochen



De A-ploeg naar Axel - Hulst - 80 km - gemidd 31.2/uur




45 stuurkens paraat aan de start. Het voelt tamelijk fris en het lentegevoel is een beetje weg.
19 A-rijders trekken richting Nederland.
Evi zit zo fier als een gieter op een nagelnieuwe BIANCHI – groep Shimano 105 – volledig carbon – ze kan er niet over zwijgen - kwatongen beweren dat ze altijd al een “stoefkont” is geweest...
Volgens kenner Fabian staat haar zadel een paar mm té hoog, waardoor ze  zit te wiebelen ; van  mij mag haar kont zo blijven  wiebelen... smaken verschillen, gelukkig ;-)
Tussen Axel en Hulst is er onze gekende 9 km vrijaf... Sven opent de debatten en lanceert zich tegen een goeie 50 km/uur. Maurits volgt goed... dan zakt het tempo wat naar 48... dan krijgen we een ganse groep hongerige Stuurkens over ons heen...zoals een kudde koeien die voor de eerste keer in de wei mogen na een lange winter...wauuuw...  én de volgende kilometers mag iemand anders vertellen.... want ‘k moet de rol lossen... wacht mannekens, wacht... mijn piek komt later ...;-)
Rita, Evi & Charlotte bekijken het wijselijk vanop een afstand én vragen zich af wat die gekke mannen hier in de polders toch te bewijzen hebben...
In gestrekte draf gaat het nadien naar ons lokaal.
We noteren vandaag vier nieuwe inschrijvingen : Laurens, Riet, Jolien & Natasha – welkom bij de club !
Ons vrouwenlegioen blijft groeien ... is dat de reden waarom onze voorzitter William al de tweede zondag op rij een dikke sigaar aansteekt ??
Vrienden en vriendinnen van de fiets, tot volgende zondag !
Mvg Maurits

Ritgegevens :
-          19 A-rijders
-          Geen lekke banden
-          78 km afgelegd – gemiddelde 31.2/uur
 


Comments: Post a Comment



<< Home