Sunday, October 06, 2013

 

Stuurkens in de mist


Stuurkens in the mist. Laaghangende wolken de hele rit voor 20 A's en B's die samen richting Woubrechtegem rijden.
In gezwinde tred eerst richting Erpe Mere, linksaf het heuvelland in. Een eerste klimmetje dat de trend van de rit weergeeft - plat is het hier niet. Vandaar gaat het richting Herzele. Het voorstel om eens te stoppen in de Witte Hoeve wordt niet gevolgd, het zou eens iets anders zijn. Kopmannen in overvloed die zich ontfermen over de iets mindere klimmers vandaag, maar er wordt netjes samen gereden. En plots...wat ruist daar door het struikgewas? Dirk De Coninck zijn carbonvelgen, hij laat zich eens gaan bergop.
 
Een stop op het gekende terras in Sint-Lievens-Houtem, zoals Peter zei zouden we hier stilaan een kortingskaart mogen vragen. Op voor het laatste stukje richting thuisland. Klokkengeluid als we passeren - mooi geregeld voor ons, dat doen ze ook als de Tour passeert. Of was het toeval? Mon pompt zijn tube nog eens op en we keren via richting Oordegem en Serskamp terug naar de Fina.
 
Een rustige rit van 70km met 27km/h gemiddeld voor de B's en 30km/h gemiddeld voor de A's (voor de uitleg moet je bij Mon zijn). De onthullingen tijdens het terrasje nadien hadden meer om het lijf dan de rit zelf, denk dat daar heel interessante weet-je-datjes van te maken zijn.
Opgelet, volgende week 9h - Nederland voor de A's en de Betsberg en co voor de B's.
 
Jochen.

Comments: Post a Comment



<< Home