Sunday, September 29, 2013

 

Temse, parel aan de Schelde



Een eindeseizoensrit met meer lachen en zeveren dan hard rijden...dat was de aankondiging. Een wakkere Mon & André en een stevige tegenwind in de aanzet beslisten er toch enigszins anders over. Toevallig stond dezelfde rit op het programma voor A en B, en werd er meteen ook maar beslist om samen te rijden. De A kopmannen kregen een rustdag vandaag, in het zog van de B kopmannen. Met 22 gingen we op pad.
Draaien en keren, da's zowat de samenvatting van het eerste uurtje. Wie achteraan zat kon wat werken aan de conditie en tussensprintjes plaatsen na de bochten. Het najaarsweer bracht ons richting Temse, parel aan de Schelde. Die terrasjes aan de dijk zien er uitnodigend uit, ooit moeten we daar eens een stop organiseren. Het was een klassieke rit, dus de brug over en terug met de wind in de rug. Druk ook op de dijk, dus de voorzitter gaf duidelijk te kennen dat er van vrijaf geen sprake kon zijn. Het ging trouwens al stevig, op een bepaald moment hing er een treintje achter ons, de Stuurkens als locomotief.

Na de stop in Baasrode terug de dijk op. In Dendermonde na het keren over de brug was het dan toch tijd om de paardjes los te laten, een tiental weg voor een vrijaf. Het ging niet snel genoeg voor Peter, die er nog eens de zweep oplegde met Dirk en het tempo boven de 45 km/h trok, op het hellend stukje daar. Verbrokkeling, maar de groepjes kort op elkaar. Na de samensmelting het laatste (mindere) stuk over de steenweg terug naar huis. Mooi binnen zonder pannes, pech en iedereen content. 
Volgende week om 8h30 de Mira route voor de A's en de Betsberg/Woubrechtegem voor de B's!
Jochen

Comments: Post a Comment



<< Home