Sunday, September 22, 2013

 

Hoogdag voor kasseivreters


Hoogdag vandaag voor de kasseifretters onder ons. In de grijze ochtendnevel trekken 13 Stuurkens zich op gang voor de B tocht richting Velzeke, het einde van het seizoen is in zicht dus daarom een mindere opkomst? Er is wel een stevige vrouwelijke vertegenwoordiging waarbij Marieke & Katrien zich verwachten aan een eerder platte rit. Ik dacht het ook - misgedacht. 
De optrekkende mist zorgt voor aangeslagen brilglazen in het eerste uurtje, waarbij het via Laarne naar de Betsberg gaat die in vlotte tred samen wordt opgereden. Verder richting Zwalm dan maar, in een heuvelachtig landschap wat stilaan hier een daar begint te wegen. De wind zal er ook voor iets tussenzitten. De Lange Munte als voorgerecht om dan definitief 'de put' in te duiken richting Roborst. De kasseitjes rond de kerk daar geven al een idee, maar het is maar een voorsmaakje. De kenners kennen het parcours en het tempo gaat omhoog, de posities worden gekozen om eraan te beginnen.
Rechtsop, de Paddestraat. In lang vervlogen tijden een belangrijke verbindingsweg tussen Keulen & Bologne-Sur-Mer, nu vooral feest voor wie graag kasseien ziet. Vals plat ook, in combinatie met 2,4 kilometer kasseien bijt dat wel. Een kopgroepje rijdt weg, uw reporter heeft de eer als eerste van de kasseien te gaan gevolgd door Dirk & Marc. De groep ligt goed uit elkaar, Rita heeft ook eens de Paddestraat gezien ("amai, ik wist niet dat er nog zoveel kasseien waren"). Geen pech, geen platte banden gelukkig.  
Het gaat nadien richting Sint-Lievens-Houtem. Tijd voor een stop, en we zien de A's passeren. Consternatie bij Evi dat er niet wordt gestopt. Blijkbaar heeft ze daar wat in de pap te brokken want er wordt toch rechtsomkeer gemaakt, zodat er wordt bijgepraat. Odilon twijfelt nog met de A's terug te rijden maar wil ze niet teveel afmatten. Het laatste stuk heeft ook nog wat op en af, en om aan de nodige kilometers te komen nog een lusje langs Berlare kermis. Het is niet koud, dus er wordt buiten in de Fina nog iets gedronken. Volgende week halfuurtje later - 8h30!
Jochen.


Comments: Post a Comment



<< Home