Monday, September 02, 2013

 

01 Sep - B's zien de Basiliek van Koekelberg



Zondagmorgen 1 september stonden vele stuurkens klaar , 18 B's en 12 of 13 A's, moeilijk te tellen als ze daar zo door elkaar staan.
En toch waren er dan nog een aantal getrouwen afwezig vacantie edm.
Je zag zo dat iedereen er zin in had, eerst ons eens goed leegrijden, daarna stevig barbecueën.
Fris was het wel doch piepte daar niet een beetje zon?
De rit naar Roosdaal is een klassieker, we "randen" de westkant van de Brabantse pijl met zijn verraderlijke klimmetjes en af en toe een strook kassei.
De pittigheid van de rit begon al in Wieze, zowat elke weg was wegens werken afgezet er bleven enkel "slechte" wegels over maar geen nood Mon laveerde er ons door.
Kwam daar een stukje zand in het doorgaans feilloze gps-brein van onze kapitein? Wie zal het zeggen? We klauterden en daalden, zochten onooglijke stukjes "borduur" op om toch maar kassei te overwinnen (de profs hebben er niets aan).

En plots....een zekere gecontroleerde onrust in Mon's ogen...was dat daar niet de basiliek van Koekelberg daar voor ons uit? Oei we gaan te laat thuis komen...te laat voor wie? Immers de barbecue is pas om 14h!
Gezwind omkeer gemaakt en via een lange klim naar Asse ,dan richting Dendermonde om in Opwijk de vervelende hoofdbaan te verlaten, via Baardegem naar Wieze.
Op km 80 dan toch een terrasje bezocht, slechte Grimbergen maar een mens bekomt er van...en goedkoop 27€ voor 17 drinkers, de rest zou die dag nog goed van pas komen.
Wieze, Oudegem, Schoonaarde, Berlare, ....Fina: 97km en 27,5/u.
Na verbroedering met de A's vlug huiswaarts de vrouwtjes ophalen voor wat een schitterende barbecue werd (zie foto's).
Het doet echt plezier te zien hoe het Stuurken terug een vrolijke bende is van jong en minderjong en vooral hoe we steeds weer nieuwe leden aantrekken ook bij de vrouwtjes.
Rond zes uur werden de gelederen verbroken, tot zondag!
PS: we gaan onze blog vervangen door een website, zijn er specialisten onder onze leden?
Zoja graag kandideren.
William


Comments: Post a Comment



<< Home