Tuesday, August 06, 2013

 

zondag 4 aug





Een omvangrijke groep stond klaar bij deze stralende ochtendzon. (omvangrijk omdat ik de aantal stuurkens vergeten tellen ben)

Wel moesten we het stellen zonder onze dames-vedetten-triathlon atleten.

Maar we konden wel terug rekenen op onze voorzitter, die zijn Italiaanse kuiten kwam showen na zijn hoogtestage.



Enkele met verlof, enkele terug dus in het begin was er héél wat bij te praten. Richting Lede, Mere,... Het tempo was gematigd maar richting Haaltert kwamen wat heuvels waar de paardenkracht even getest werd. Dit zorgde al snel voor een versnipperd peloton.

Na 2 lekke banden, een stuk door de stenen en het bezichtigen van het nieuwe dak op de Kerk van Klerksken werd al een snelle stop ingelast. Nog geen 40km op de teller? Verwarring? Zou de wegkapitein opteren voor 2 pitstops???

Na de stop was het parcours iets minder golvend, maar het temp des te strakker. Terugkeren via Sint-Lievens-Houtem richting Serskamp waar nog een lusje via de schelde rond Berlare gereden werd. In Wichelen moesten we het Jaagpad even verlaten wegens werken. Zou Hilde Crevits ook hier iets nieuws uitproberen? Het nieuwe wielerverdrag, geen probleem. Mooie fietswegen in Vlaanderen, da's een ander verhaal.

Na 82km aan een gemiddelde van 28,5 mocht de barman zijn eerste rondje opnemen in wieleroutfit

Grtn Thomas

Comments: Post a Comment



<< Home