Sunday, August 25, 2013

 

25 aug - Kwaremont & Pater 120 km



23 Stuurkens vandaag. 9 A-stuurkens zijn om 07u30 startensklaar voor de lange rit van 120km naar de Kwaremont & Pater. Phil, Fabian, Ronny, Maurits, Davy, Hendrik, Ivan, Jochen en Dirk.  Eén B-Stuurken, Jochen, komt overgelopen naar de A’s ! Jochen heeft lef én zelfvertrouwen !  Onze Ronny zit nogal te blinken op zijn nagelnieuwe TREK bike… fier dat hij is !!!! ;-) Via een alternatieve route naar de zwalmstreek, nu eens links langs de Schelde naar Oudenaarde. Enkel opgehouden door ’n leegloper van  Maurits, af en toe grint, uitkijken voor de putten in de wegen,  zo naar de voet van de Kwaremont.  De Kwaremont wordt vlot genomen, elk op zijn eigen tempo, maar niemand valt uit de toon. Daarna in een  golvend landschap naar de Paterberg. Sommige in het gootje, de die-hards over de kasseien. Dit begint al serieus in de benen te kruipen.  Jochen begint te klagen over krampen… én die krampen zullen vanaf nu niet meer verdwijnen, ocharme Jochen ….  Even daarna nog mechanische pech bij Hendrik en nog ’n lekke band… Dan volgt er nog de Berg ter Stene, en nog ’n steile puist, waar ik de naam van ben vergeten.

Dichterbij huis passeren we een bakkerij… Jochen moet van de fiets om de inwendige mens te versterken… maar van de krampen raakt hij niet meer verlost….Via   Westrem naar Overmere waar we arriveren rond 12u30. Gelukkig voor mij zijn de B’s met Evi net vertrokken… Evi heeft nu toch wel al genoeg gelachen ?
120km op de teller aan een gemiddelde iets minder dan 30/uur.
Sportieve grt, Maurits
In de tijd van roger de vlaeminck, bestonden geen voedingsgels, toen stonden de boeren nog op het einde van iedere  kasseistrook met een suikerbiet


Comments: Post a Comment



<< Home