Sunday, July 21, 2013

 

21 juli - Berendries


Wie herinnert zich de doembeelden nog van amper een maand terug? We gingen de somberste zomer ooit tegemoet, in het beste geval kregen we nog iets in september. Eens goed mee gelachen vandaag - terwijl het zweet in fijne strepen van de rug parelde. Zuiderse temperaturen, na dezelfde schuldenlast als de Grieken hebben we nu ook hetzelfde weer.
Zomervakantie maar de opkomst viel goed mee, met de vader van Bart als gelegenheidsrijder waren we toch met 16. De zon stond al hoog, de pas werd er ingezet richting Berendries. Uw reporter had de ochtenddienst richting luchthaven en die liter water in de auto was er blijkbaar teveel aan, met als gevolg een paar stops achterin en telkens het peleton inhalen. Met dank aan Patrick die altijd even tussen de beide bleef hangen. Moorstel en Scheldewindeke brachten ons naar de Vlaamse Ardennen. Het tempo was gezapig (de uitdrukking van de week) en zo kwamen we aan de eerste helling, in Elst. Een lange loper, en voorbode van het koningstuk de Berendries. Mooi heraangelegd ondertussen en wie denkt dat het na de knik gedaan is, wacht nog een stukje helling waar je met slechte benen vermoedelijk niet vrolijk van wordt. Op de foto's zie je onze Stuurkens een na een bovenkomen, of bovenkruipen. Eén van de mooiere hellingen die onze streek te bieden heeft.

Zowaar een suikerwafel voor iedereen bij de tussenstop - het was ook het rustpunt van een tocht, en vermoedelijk een pint teveel op de rekening maar daarmee konden we leven. De fiets op en retour. Geen flinke hellingen meer maar wel op en af waar Robert het lastig heeft, maar een groepje wacht op zodat we samen Impe binnenbollen. Het lange stuk richting Overmere om te finishen op het terras van de Boerenkrijg. Het duurt er wat lang volgens den Theo - hoewel dat best meeviel - maar ze smaakten goed.
Tot volgende week! Jochen


Comments: Post a Comment



<< Home