Sunday, July 14, 2013

 

14 juli - William, er zijn geen A-rijders meer !



21 Stuurkens aanwezig in volle verlofperiode !Zomers zacht fietsweer !!
Richting onze Vlaamse Ardennen.
In Melle scheiden de wegen van A & B. Grote consternatie : er resten maar 5 A-rijders meer !!! Phil, Fabian, Paul, Maurits & Ivan.
Doet me terugdenken aan de historische woorden van Rik De Saedeleer zaliger tijdens de match België-Rusland :
“moeder, ze gaan lopen, ze gaan lopen ! moeder ! dag moeder !”… ;-) … zo bang waren de Russen ! Zijn onze vroegere kopmannen Davy & de witte Van Peteghem ook zo bang geworden ? ze nemen een snipperdag bij onze 2de ploeg… maar… zo worden jullie nooit beter mannen ! ;-)
Het gaat naar de Volkegemberg : een goeie km lang, met een steilste stuk van 12%. Maurits verschiet hier een enorme cartouche… maar hij wordt nog voor de top overvleugeld door sterke Phil die lacht “ge zijt te vroeg begonnen Maurits”…
De Molenberg is de lieveling van Ivan, die makkelijk als eerste bovenkomt.
Een welverdiend terrasje richting huiswaarts. Ivan doet wat kopwerk naast Phil, nadien Maurits.
De laatste 20 km constant een goeie 36-37/uur de wind op kop. Maurits rijdt op kop naast Phil, maar Phil knijpt Maurits zachtjes dood… heel zachtjes.. tot het licht in de Molenstraat helemaal uitgaat… ;-)  Ne mens moet zich eens ’t wit uit zijn ogen rijden, anders word je nooit beter - Evi, wanneer ga jij daar eens aan beginnen? !
Er staan 100 km op de teller, gemidd 30.5/u.

Het is volop genieten op het terras in de zomerzon !
Sportieve groeten Maurits

In de tijd van Roger De Vlaeminck gingen ze na de klassiekers allemaal op vakantie naar Blankenberge !!!

Een geaccidenteerd parcours, de samenvatting van de dag. De vakantieperiode zorgt voor een iets mindere opkomst. In groep gaat het richting Landskouter waar de troepen gesplitst worden in A en B. Even denken we dat die opdeling niet goed gelukt is want een aantal vaste A's hangen er bij ons aan. Maar die hebben een geaccidenteerd hoofd, teveel feest gisteren.
Gefeest of niet, de Mon gaat door dus eens de hellingzone in bleef het flink doorgaan, uw reporter mocht de escapade van gisteren wat uitzweten. Plots blijken we onze nieuwe collega Gerard kwijt. Er wordt gestopt, teruggereden maar niet gevonden. Helaas want da's niet van de gewoonte. Dan toch maar verder, door het prachtige landschap dat onze zakdoek te bieden heeft. Een kasseizone door, en kijk - Gerard, het vermiste Stuurke komt terug aansluiten van de andere kant. 
De Rodelandroute wordt verder gezet tot het volgende accident en deze keer is het voor echt, straat uit en naar links maar er komt een wagen aan. Dirk raakt net niet uit de pedalen en gaat stevig tegen de grond. Even vrees voor een zwaar geraakte schouder, er wordt terug aangezet maar ook snel terug gestopt, het blijkt niet goed. Maar echte coureurs zetten door, dus er wordt op de tanden gebeten. Een laatste stevig klimmetje - maar waar was dat straatje nu? - en we zijn aan onze stop. Dirk z'n schouder blijkt niet het enige slachtoffer, de banaan moest er ook aan geloven. De tip van Theo om ze efkes in de diepvries te steken is toch maar niet gevolgd.
De terugweg wordt ingezet op een gezapig tempo. Sommige Stuurkens hebben wat mindere benen dus de paarden vooraan worden ingeteugeld. Via Flora de dijk op, waar we overigens een paar met een Delirium shirt tegenkomen, rijders van de zusterclub? Wetteren voorbij en een vrijaf om de beentjes nog eens te laten bollen. Dirk zet zich op kop, Davy geeft er nog een zwengel bij aan...flink gereden. Binnen naar de parking, waar Evi nog een korte demonstratie paaldansen geeft. Al kan het ook zijn dat ze de parasol wou toedoen.
Volgende week de Berendries! Jochen





Comments: Post a Comment



<< Home