Sunday, June 09, 2013

 

Oudenaarde - 95 km - 29.7/u


Maar liefst 18 Stuurkens stonden klaar om met de B ploeg af te zakken naar Oudenaarde. Was zaterdag bloedheet dan viel de start zondag wat tegen om te starten, het was redelijk fris. Geen nood, er stond veel op het menu om warm van te krijgen.



De verrassing werd al meteen ingezet, want het ging voor een keer via Wetteren en Ten Ede naar Melle om eens op een andere manier door te steken naar Scheldewindeke. Het voorgerecht was er meteen eentje dat aankwam: de Betsberg. In de afdaling ernaartoe kwamen nog een paar wilde gekken ons voorbijgevlamd, maar het bleken onze A's te zijn. De spoorweg over en er ontstond een gemengd groep A's en wat B's, stevig boven de 30 km/h ging het naar de top. Boven even uitpuffen maar lang wachten op de B's was het niet, dus meteen maar doorsteken naar Ename.
Op naar Oudenaarde, waar we op het goede pad werden gezet door een paar terugkerende A's want een kerel had er niet beter op gevonden om zijn tractor in een huis te parkeren, gelukkig een leegstaand. De Koppenberg tot spijt gemist, maar het stuk langs de Schelde loog er ook niet om met de tegenwind die er stond. Vrijaf en het leek wel de hele ploeg die meesprong - een vijf kilometer tot in Eke werd er flink doorgesjeesd, en iedereen nam es de kop. Op een zonnige terrasje een verfrissing met een volgens onze voorzitter niet al te snuggere dienster. Net als we vertrokken komen ... jawel, de A's toe. Het mens zal helemaal haar kluts kwijt geweest zijn, gaan die nog es drinken of zijn dat nu andere?

Er wordt een flink tempo ingezet op de terugweg, was het nu omdat Mon nog wegmoest of niet wou dat de A's ons inhaalden we zullen het niet weten, maar het ging vooruit.

En een sterke B groep volgde zonder morren wat resulteerde in een dikke 95km aan 29,7 km/h gemiddeld, mooie cijfers. De kaasbordjes waarop we werden getrakteerd in de Parking hebben nog zo goed gesmaakt! 

grt Jochen



Comments: Post a Comment



<< Home