Sunday, June 30, 2013

 

30 juni - De Varent - 105 km

Vandaag gaat het richting Roborst en de Varent. Eén van de mooiste ritten van het jaar, met dank aan onze Fabian voor het uitstippelen !
Het weer is beter, droog en 'n beetje zon, oef ! 27 stuurkens aanwezig, 10 vertrekken richting onze schone Vlaamse Ardennen. Maurits & Ronny voelen zich goed en mogen de kop nemen. Na 'n goed half uur wordt Maurits al vervangen – kermisbenen misschien ??
Roborst, één van de mooiste dorpen van Vlaanderen, kent een sterk golvend landschap.
De Varentberg , gelegen in Maarkedal is een lastig obstakel; de Varent is 1225 m lang, met een steilste van 16% en een gemidd van 5.6%.
“De Nieuwe Keizer” is niet open, dus rijden we maar verder naar het station van Boekel. Het café is daar ook gesloten... grrr... Ondertussen zijn we onzen Hendrik kwijtgespeeld... via gsm laat hij ons weten dat hij een rondje heeft gedaan en terug aan de brouwerij van Roman staat. Hendrik terug aan een brouwerij ? Vreemd... We vinden toch een café in Scheldewindeke, De Christoffel.
Tegen de middag hebben we 104 km op de teller, met 'n gemiddelde van 30,4 uur. Bedankt iedereen voor de toffe voormiddag ! Volgende week staat een vlakke rit op het programma richting Puurs.
Het traject van de rit vandaag met profiel op de Mio :
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2198012
sportieve groeten, Maurits
In den tijd van Roger De Vlaeminck : “in de tijd van Roger De Vlaeminck werd er niet geknepen....de bloemenmeisjes knepen in Roger zijn gat!”







Comments: Post a Comment



<< Home