Monday, June 03, 2013

 

2013-06-02 Molenberg 90 km - 27.8/u

Laat ons starten met een mededeling van algemeen nut: helaas was onze Theo er niet bij, dus geen goed nieuws voor de fans. Er waren nog wel meer "vaste" B Stuurkens niet, maar toch gingen we met 17 en een Wetteraar die (voor de tweede keer) onderweg aansluiting vond op weg naar Sint-Denijs Boekel. Enkele A's kwamen de groep versterken waaronder Charlotte die dacht een recuperatietraining te kunnen doen na de triatlon van zaterdag. Volgens haar vader was het toch een platte rit. Niet dus.
Onze Fyra stond alvast goed op de sporen en Mon & André vlogen er meteen in. Later bleek waarom: ze wisten vanwaar de wind stond en wilden we met de lange rit voor de boeg om 12h binnen zijn, was het van in het begin om doen. Er stonden dan ook 30 kilometer op de teller toen we na een uurtje via Merelbeke al Munte voorbij waren. Op naar ons keerpunt, de zijkant van de Molenberg. We gaan niet over de kasseien waar André vorig jaar zijn wiel in de vernieling heeft gereden, het gaat naar boven via de Konkelstraat die niet minder steil is. Het veld ligt open en Bart schiet een serieuze cartouche af, hij gaat met een zware versnelling bergop en vlamt iedereen voorbij. Tijd om te recuperen al is het zeer druk want er blijkt ook een georganiseerde rit op ons pad. Via de spoorweg vinden we onze vaste stek waar we het goeie nieuws horen van versbakken oma Marleen.


Deel twee en voor wie even bekomen was begint het feest opnieuw want van Munkzwalm naar Hundelgem krijg je ook een flink klimmetje onder de wielen. Hergroeperen en het zal niet de laatste keer zijn - er zijn al wat teveel cartouches verschoten en we beginnen iets van een echte Fyra te krijgen: er valt al eens een stuk af. Maar Stuurkens wachten op elkaar en iedereen draagt zijn steentje bij. De Lange Munte blijkt een Korte Munte waar ze ook nog eens aan het werken zijn. De Betsberg nog over en Dirk rukt zich van de groep los in de afdaling - Jochen spingt er later achter en denkt er vlot naartoe te rijden, maar de wind staat stevig op kop en alleen valt dat tegen. Aansluiten lukt nog net, maar ook Jimmy & Thomas zijn er snel bij. Het is niks te vroeg als de groep uiteindelijk samen de terugrit via de dijk aanvat.

Na 90 kilometer aan een gemiddelde van 27,5 km/h wacht een zonovergoten terras...en dat was genieten. Volgende week meer lekkers! Jochen

Comments: Post a Comment



<< Home