Sunday, June 16, 2013

 

16 juni - Molenroute - 95 km



Niet het zomerweer van de afgelopen week maar toch was het best warm, weze het dan zonder zonnetje. 16 Stuurken om de B tocht aan te vatten, best een grote bende maar minder dan wat we al gehad hebben dit seizoen. De terugkerende "Trois Balloners" krijgen terecht felicitaties van de collega's. Vijf na acht, we zijn weg voor een ritje Molenroute.

De opener is wederom een verrassing: het gaat via Kalken naar Laarne dorp, over de nieuwe kasseien richting Kasteel. Voor de tweede week op rij staat ook de Betsberg op het programma, omdat het afslagje voor deze route onderbroken is voor werken. Dit deel van de tocht is niet "Gone with the Wind" maar "Stoempe tegen de Wind". Er staat ook een stukje Lange Munte op het programma, en we slaan de wegjes rond de Zwalm in. Voor we de eerste Molen te zien krijgen krijgen we nog het gezelschap van twee jonge talentjes die even aansluiten. Het wordt een harde rit want de wind weegt door, hier en daar hangen de tongen na 30km al op het voorwiel. De Molenberg wacht, en er wordt reikhalzend uitgekeken naar de stop erna. 
Maar helaas, die stop zal nog even op zich laten wachten. De route wordt door onze levende GPS Mon bijgestuurd om er wat hellingen uit te halen en de geplande stopplaats blijkt over te nemen, niet genoeg wielertoeristen over de vloer misschien? Het wordt na 65km de klassieker in Munkzwalm waar ze onze Theo goed kennen en er wordt tijd genomen om even op krachten te komen. We moeten nog terug, dus de terugtocht wordt ingezet richting Sint Lievens Houtem. Via Impe komen we de goede kant van de E40 terecht, en wachten na Wanzele de laatste kilometers richting thuisfront. Er wordt afgeklokt met 95km op de teller.


Comments: Post a Comment



<< Home