Saturday, May 11, 2013

 

Vogezen dag 4 - 't Schaup is de preut af !

Dag Vier Vogezen.
t SCHAUP IS DE PREUT AF.
Bij de meeste deelnemers was het aftellen naar deze rit.
We begonnen met Col De Markstein (18km), een aantal onder ons hadden gisteren een klein feestje gehouden en dat hebben sommige letterlijk mogen ondervinden.
Toen we eindelijk in het skisation van Markstein bovenkwamen kropen de eerste deelnemers in de auto om zich warm te houden, 5 graden gaf de temperatuur aan, helaas moesten we afscheid nemen van 2 kandidaten wegens onderkoelingsverschijnselen, Johan de Westfluut
de West-Vlauming (onderkoeling + keelpijn) en Thijs (onderkoeling).
Na de bevoorrading op de Markstein begaven we ons richting route de cretes, deze route ging gepaard met ijskoude neerslag in combinatie met hevige windstoten.
Dit was voor de meeste onder ons een brug te ver dus lasten we een nieuwe tussenstop in,
deze tussenstop zou algauw bekend staan als de "VARKENSSTAL"
Nadien hadden de meeste deelnemers terug goeie moed en kon de tocht naar Gerardmer zijn gewone gang gaan.
In café de Neptune werden we met open armen ontvangen door een prachtige lokale dame die getrakteerd werd door typische Overmeerse gastvrijheid.
Paul kon zich niet meer beheersen en dra verlieten we de Neptune om verder onheil te vermijden, Davy vergat van alle emoties zelf zijn rugzak met PC.
Een ritje rond het mooie meer ging gepaard met een stralend zonnetje alvorens de col de Grosse Pierre aan te vatten, op deze col konden de betere hun benen eens echt uittesten waarvan de twee jongsten onder ons (Sven en Jonas) ons stonden op te wachten.
Nadien volgde een gevaarlijke afdaling richting Cornimont.
Van daaruit met volle vaart op weg naar de laatste klim (Col D'oderen).
Diezelfde Paul kreeg daar in volle finale een inzinking van jewelste die met de volgende legendarische woorden door de man zelf werd bezegeld als  "'t SCHAUP IS DE PREUT AF"
Maurits vocht eveneens een verbeten strijd uit met Charlotte (gesteund door ploegmakker Fabian) op de flanken van de Col D'oderen, Maurits trok aan het langste eind, de bloemen van de overwinning gingen echter naar Davy.
Een afdaling later kwamen we aan in Kruth.
Enkele pinten later kwamen we weer op volle kracht, met de borst vooruit de laatste avond/nacht tegemoet.
Dit was een prachtig weekend, de afwezigen hadden ongelijk, volgend jaar iedereen opnieuw op post.
Ps: Davy heeft zijn rugzak terug (de snoeper).
Sportieve groeten.
Michaël

Comments: Post a Comment



<< Home