Thursday, May 09, 2013

 

Vogezen dag 2 - Afzien als de beesten - krampen in de sneeuw !


Verslag rit 2 Vogezen.

Kruth (470m)-Col de Bramont (956M)-Route de Cretes (1360m)-Hohneck-Top Col de la Schlucht (1135m)-Munster (374m)-Sondernach-Col de Platzerwasel (1280)-Le Markstein-Kruth- Grand Ballon (1365).

87km, 22 gem (B’s)
107km, 23 gem (A’s).

Vandaag stond er de eerste echte zware bergetappe op het programma. 24 deelnemers stonden deze morgen aan de start. Ideaal koersweertje, niet te heet, gewoon warm.
We begonnen met de Col de Bramont, ondergetekende steeg boven zichzelf uit wat hij later op de Col de Platzerwasel cash zou betalen. Er stond geen maat echter op Davy die als eerste de top bereikte, deze keer niet met zijn F16 op de top van Tora Bora in Afganistan maar wel in de Vogezen.
Ook een speciale vermelding voor Charlotte & Evi die vlotjes meekonden  met de betere A’s.
Nadien gingen we met volle vaart door (lastige) prachtige landschappen richting Col de Platzerwasel. Tijdens de bevoorrading juist voor deze col werden we nog lastiggevallen door een plaatselijke pastoor die ons wou inwijden.
Als jullie denken dat de Planche de belles filles lastig was dan moeten jullie Col de Platzerwasel eens oprijden, een zelden geziene slag van de hamer viel me te beurt op km 5, toen moesten er nog 7 beklommen worden, zelden zo een lastige col beklommen, stijl stijl en nog eens stijl.
Deze klim werd met verve gewonnen door Sven Maes voor Patrick Dewever.
De papa van Sven, ene Hendrick maes werd door enorme krampen bevangen tijdens deze klim en moest gereanimeerd worden op den top door Ronny Ruys J 




RESPECT
Gelukkig kreeg ik de goeie benen terug en reed ik met de A’s door richting de top van de Grand Ballon.
Nadien volgde een prachtige afdaling van 18km richting de bewoonde wereld.
Speciale dank aan iedereen die bij deze rit betrokken was, ondanks het afzien was het een fantastische ervaring (en dan heb ik het nog niet over de ambiance).
Nu een paar grote pinten en vroeg in bed want morgen staat er de koninginnenrit op het programma.


Michaël


Comments: Post a Comment



<< Home