Thursday, May 09, 2013

 

Vogezen dag 1 - "De toon is gezet"...


Fiets-stage Team Stuurken – Dag 1 – “ De toon is gezet “


Dag 1 van de fietsstage in de Vogezen werd vooral gekenmerkt door snelheidsboetes, klimpercentages, een kapotte voorrem en vooral … Vin du Patron.
Het mag al een overwinning heten dat iedereen in levende lijve in Kruth is geraakt, de ene al met meer snelheidsboetes achter z’n naam dan de andere. Op z’n minst doet André Piette het in stijl, hij hoopt namelijk op een milde schikking omdat z’n “I love Philippe Gilbert”-petje wel duidelijk op de foto moet te zien zijn. Zelfs onze meiden zijn erin geslaagd om tussen de ongetwijfeld interessante conversaties door de gps te volgen tot in het kleine Vogezen-dorpje.


Diegenen die ’s middags al paraat waren werden getrakteerd op een klein ommetje van 48km met slechts twee “colletjes”. Voor iedereen werd meteen duidelijk dat de speeltijd gedaan was, de komende dagen zouden de mannen (vrouwen) van de jongens (meisjes) gescheiden worden. Op de Col d’Oderen werden de eerste kruisjes geplaatst, maar toch geraakte iedereen al fietsend boven want fietsclub ‘t Stuurken is zover ik weet nog steeds geen wandelclub.

Na een “lekkende” Jonas kwam de Col de la Vierge in het vizier. Al gauw werden de duivels ontbonden….om zich even later te realiseren dat een col niet hetzelfde is als de brug van Uitbergen. De teamspirit liet zich echter nogmaals gelden, boven werd er gewacht op de laatste helden alvorens de mooie afdaling richting onze verblijfplaats Auberge de France aan te vatten.
Volgens aloude traditie volgde de nabespreking op het terras onder een nog steeds zonnige hemel. Intussen zouden de laatst Stuurkens arriveren. Consternatie alom toen bleek dat onze “reisorganisator”, Maurits, die iedereen de laatste weken had gestalkt met mails à la “zie dat jullie fiets in orde is”, zelf over een iets minder in orde fiets beschikte. Een werkende voorrem is blijkbaar niet nodig. We verwachten bij deze een nieuw snelheidsrecord en z’n bed op de spoedafdeling is reeds gereserveerd.

’s Avonds werd er gezellig getafeld met … o ja … “Vin du Patron”. Peter presenteerde in ware  stijl en dito powerpoint de rit van morgen. De zitjes in de bezemwagen zullen duur verkocht worden….of toch niet. Want volgens eeuwige optimist Evi is het allemaal zo erg niet: wat betekenen nu enkele dagen afzien in een gans mensenleven? Je moet maar denken: ik moet morgen maar 138 keer de brug van Uitbergen over….fluitje van een cent….toch?
Davy

Comments: Post a Comment



<< Home