Sunday, May 26, 2013

 

2013-05-26 Muur - Bosberg - Flierendries

De saloncoureurs bleven thuis ; de echte venten én 3 dames waren paraat !!
Het traject van de rit van vandaag :
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2148632

Jochen, dit jaar niet alleen knap met de benen, maar ook schitterend met zijn pen, zag het zo :

"Een staalblauwe hemel, de zon schijnt al fel en 30 Stuurkens staan terug paraat voor hun zondagsrit. Ah nee...dat was vorig jaar. De realiteit was iets minder: een uitgeregende hemel, geen zon te zien en 13 Stuurkens die hun weg gevonden hadden naar de Fina. We kunnen Peter in Gran Canaria geen ongelijk geven. In elk geval die van Buienradar mogen voor een keer een fles opentrekken want ze waren erop: geen spat regen meer gezien na halfacht.
Het wordt een gemengde A en B tocht naar de Muur en Bosberg - een déjà vu voor de B Stuurkens 2 weken terug. Voor de start wordt de nieuwe bolide van Hendrik nog eens bestudeerd, knap machine met DI2. Evi heeft blijkbaar ook een andere bolide, maar de informatie daarover beperkt zich tot " 't is een blauwe". Thibau vreesde niet genoeg weerstand te hebben en komt met halflege banden toe, maar ze worden toch nog es bijgepompt voor vertrek. En weg zijn we.
Het kopduo - Dirk & Davy - houdt een perfect tempo aan, B+: B op de vlakke stukken, en de + na de bochten en hellingen, een verschil tussen onze A's en B's. Rita haalt later nog eens aan dat ze onder de indruk is van de gedisciplineerde A's! Via de gekende wegen in Lede en Erpe zakken we af naar Geraardsbergen. De Muur blijkt terug open dus het gaat naar de Vesten. De hartslag omhoog, al was het maar voor wat komt. We denken even dat onze voorzitter een speciale ontvangst voor ons heeft voorzien maar toch niet, blijkt dat er gisteren de Red Bull Challenge doorging en de hele zwik staat er nog. Maurits wil indruk maken en Davy z'n koprol nadoen maar beseft al vlug dat het met de fiets op de kasseien net iets anders is dan in de lucht. En Katrien heeft ook deze keer het Belgisch kampioenschap surplacen op kasseien niet gewonnen, maar heeft als troostprijs toch de kasseien van heel dicht mogen aanschouwen. Links en rechts iemand te voet maar iedereen komt toch bij de kapel aan. Even cyclocross om over al het kabelgedoe dat afgebroken wordt te raken en we laten het monument dat de Ronde overduidelijk mist de laatste twee jaren achter ons.

De Bosberg volgt. In strak tempo er naartoe, en stoempen maar. De welgekomen verfrissing boven, en we kunnen weer op weg. Berekoud als je terug aanzet, Rita geeft de tip aan Spanje te denken. Het blijft toch eerder Spanje in de bergen rond Kerst. Een andere terugroute dan de B's en er wacht nog een helling, de Flierendries. Een kuitenbijter voor de ene en vals plat voor de andere, maar "t minste dat je kan zeggen is dat er een geaccidenteerd parcours op volgt. Je zou er een octaaf hoger gaan van spreken voor de goeie verstaander.  Geen terugweg langs de Dender maar terug langs het golvend landschap, en met de stevige wind valt dat soms wel es tegen. Er wordt afgelost achteraan om een duwtje te geven, en alsof Dirk nog niet genoeg gedaan heeft laat hij zich nog uitzakken om ook dat nog eens voor zijn rekening te nemen. Aan de kop wordt Davy bijgestaan door Ronny & Eric. In Lede wonen blijkbaar weinig chauffeurs die begrijpen waarom je in groep soms op de baan (moet) rijden, stel voor dat ze hun gemeentebelasting daar met 2% doen stijgen en eens een fietspad aanleggen dat niet lijkt op een boerenwegel in Kazachstan. Enfin, we komen goed aan in Overmere, en dat is wat telt.

Tot volgende week, vrienden van de fiets."

Comments: Post a Comment



<< Home