Sunday, May 05, 2013

 

2013-05-05 Temse



15 B's staan klaar in de lentezon voor een rit richting Temse. Een mooie rit langs het water, met veel bochtenwerk ook - om in het thema te blijven volgens Freddy genoeg om zeeziek van te worden.
Het eerste deel is om op te warmen, langs Zele om via Hamme naar de Schelde te rijden. Een prachtig zicht met het ochtendzonnetje, en nog niet te druk dus vlot rijden op de dijk. Het gaat een eerste keer naar Temse, van de dijk laveren tussen het stadsverkeer om richting Steendorp te gaan. Niet het mooiste deel van de tocht, maar goed voor de kilometers. In Steendorp keren we, even de fiets af en de trapjes op en het gaat terug richting Temse. Wind op kop - daarom ging het zo vlot daarstraks. Op een afgesloten rivierarm zien we nog een paar oude boten in het slijk staan, mooi in zijn eenzaamheid.
Deel twee breekt aan. Temse brug over om langs de andere kant de Schelde op te zoeken. Vrijaf - en er zijn er zes weg. Een lange vrijaf, hebben we vandaag geleerd en de ervaren Stuurkens weten dat. Halfweg breekt het groepje in twee en een beresterke Geert rijdt samen met Maarten & Patrick weg. Het tweede groepje met Dirk, Thijs en Jochen volgt. Na 14 kilometer even uitpuffen tot de B trein passeert, op naar de welgekomen verfrissing in Baasrode.
En hop, op naar deel 3 waarbij Evy een eerste keer het surplacen van vorige keer wil verbreken, zonder erg gelukkig. Mon & André zijn weeral in goeie doen en het gaat vlot richting Dendermonde. We passeren het schilderdorpje Vlassenbroek, hoe mooi kan een omgeving zijn. De overkant zien we een papa (hard)lopend trainen terwijl hij een kinderkar voortduwt, als dat geen verbetenheid om te trainen is. Een tweede vrijaf en deze keer zijn we met vijf weg met opnieuw sterke Geert op kop. Driewerf helaas, al snel gaat het fout wanneer Patrick de kop wil nemen maar ongelukkig in een diepe put terechtkomt. Niet gevallen maar wel de velgen eraan voor de moeite en dat net voor de Vogezen. Een noodgedwongen technische pauze, Evy toont deze keer samen met Katrien dat ook het record surplacen voor duo's vandaag niet zal gebroken worden. Mocht er een prijs voor synchroonvallen zijn daarentegen...Het gaat richting Schoonaarde naar Berlare, op naar een welverdiend terras in de heimat. Lof van een paar Stuurkens voor Katrien die duidelijk stevig bijgetraind heeft. 86 km op de teller en 28,5 km/h gemiddeld.
Voor zij die naar de Vogezen gaan veel succes, en de andere B's donderdag paraat voor de Kattenberg!
Jochen


Comments: Post a Comment



<< Home