Sunday, May 05, 2013

 

2013-05-05 Ronse - 125 km - 30.5/uur


De A’s – 13 dapperen - zijn op pad vanaf 07:30 u en rijden de lange mooie rit richting Ronse. Samen met een lentezonnetje nemen Dirk & André ons op sleeptouw. Voorbij Houtem richting Zwalm.


De Korsele 3.7 % gemidd met een max 7% - lengte 1.16 km. Nu hebben we gene kou meer ; nadien de Steenberg naar beneden tegen 60 km/uur richting Ronse.
De Kanarieberg is gelegen in het noordoosten van Ronse. Op de top ligt het Muziekbos, een ideale plaats voor natuurliefhebbers, wellicht hét mooiste plekje van Ronse. Het Muziekbos is op haar mooist in de meimaand, dan zorgen de boshyacinten of blauwe kousjes voor een prachtig tapijt. Hebben alle Stuurkens dat wel gezien ??
De Kanarieberg is 1.4 km lang – gemidd 6% - hoogte van de top : 143 m.

Het is een leuke klim met een plateautje in het midden en steile stukken tot meer dan 10% met een max van 17 %. Onzen Davy is hier niet te houden !
Dan volgt de Ladeuze in Etikhove – 1.1 km lang - is gemidd 5.6 % met een max van 15 %. Schone klim ! Daarna naar ’n terras op de markt in Oudenaarde. Daar krijgen we gratis ’n legerparade te zien.
Op de terugweg van Oudenaarde naar Merelbeke wordt er goe tempo gereden – steeds rond de 35/u… met wisselende koprijders…genieten jongens…
Op den dijk voorbij Melle krijgen we aangenaam gezelschap : een jonge Gentse roodharige vamp smijt zich in onze groep ; Paul ontfermt zich over haar ;-). Ze peddelt vlot mee aan ’n goe tempo, ze mag mee op de foto en krijgt ’n aanbieding voor volgend seizoen !



Het is de tweede maal dat we deze nieuwe rit doen, en hij valt bij de meesten wel in de smaak. Er staan 125 km op de teller, met een gemiddelde van 30.5/uur.
Alle foto's op :
https://www.facebook.com/stuurken?ref=hl


Maurits
In de tijd van Roger De Vlaeminck… reed Roger de 6 daagse in 5 dagen …

Comments:
Merci dak even mocht mee glijden, jammer dat den dijk afgezet was...
Groetjes sofie - blond en niet ros ;-)
 
Post a Comment



<< Home