Sunday, April 07, 2013

 

De eerste lentezon lokt 31 Stuurkens


Oef ! Eindelijk lente. En een mooie opkomst.
De hesp van de jarige Hendrik en de croque-monsieurs van het huis smaakten zoet ! Hartelijk dank !

De A-ploeg : Onze 'Fabian' zag het zo :

13 stuurkens + 2 gelegenheidrijders paraat om 8. Jah de eerste rit om 8 u zijn er altijd die zich vergissen en die hebben dan maar met de B-ploeg hun zondagse trip gemaakt .
Voor de zoveelste zondagmorgen terug berekoud ..gevoelstemperatuur min 3 gr !!!
Die koude hangt ons allemaal al een paar weken serieus te keel uit …hop naar de lente en aangenamere temperaturen zou ik zeggen.
Nu de rit : zoals voorspeld een pittig ritje richting St-Antelinks –St-Gorik-Oudenhove. De Phil en de Witte Van Peteghem nemen de kop.
Een goed en constant tempo .. brengt ons door dit mooie heuvelachtige landschap. Nooit heel steil bergop maar het glooiende landschap geeft ons weinig rust !! Af en toe wordt er eens serieus doorgetrokken …de baankapiteins weten waar dit kan in zo’n rit ..niet echt een officiële vrijaf.
Op onze vaste stopplaats zijn ze blijkbaar nog niet wakker ..te vroeg ..of te vlug gereden ..wie zal het zeggen. Dan maar nog een goed eind doorgereden tot in Bavegem voor een korte pitstop … dan stonden er ruim 53 km op de teller . Daarna nog een paar hoogtemeters meegenomen rond St-Lievenshoutem 
en Erondegem .Dan in gestrekte draf naar Overmere. Totaal 90 km met een gemiddelde van 29,5 en 530 hoogtemeters …Niemand had blijkbaar problemen om dit toch redelijk hoog gemiddelde op een constant golvende terein te verteren ….dat ziet er alvast heel goed uit voor de Vogezen.

Volgende week naar de ander kant van Vlaanderen voor een platte rit van 100 km richting Sas Van Gent.
Tot volgende week
Grtjs
Fabian


B-ploeg : Van onze reporter Jochen ter plaatse :


"De ijstijd lijkt eventjes achter ons te liggen, en meteen een grote opkomst voor de Mira route. Maar liefst 17 Stuurkens staan paraat, al waren er een paar bij voor de A's maar die waren al op weg. De meesten toch nog goed ingeduffeld, zelfs Hendrik heeft een lange broek aan.

Het gaat eerst richting Kalken, vooraleer we via Uitbergen de eerste keer de Schelde opzoeken. Langs Berlare gaan het met een drafje richting Schoonaarde, waar we terug de waterkant opzoeken. Het wordt een rustige rit, en er wordt wat afgepraat. Er wordt al eens van plaats gewisseld, links en rechts een duwtje gegeven indien nodig, plezante sfeer! Parijs-Roubaix ook vandaag - de koers van de platte banden. 't Is niet anders bij de Stuurkens, al is het de dag van de leeglopers. Nieuwkomer Thomas en vaste waarde Freddy hebben ervan, mechanicien Mon lost alles weer eens op met z'n gouden handen.


André en Mon op kop naar onze tussenstop in Hamme. Kwamen we vorig jaar nog met een tweetal tafeltjes toe, zat het café halfvol nu met deze bende. Die zal niet geweten hebben wat hem overkwam. Terug op weg, en een korte vrijaf. Om de dag des heren te eren wordt op het einde een kasseistrookje voorzien - we zouden dat eens meer moeten doen ;) 
Fijn verbroederen nog met onze A's, drank & spijs op tafel ... uitkijken naar volgende week alvast!"

Comments: Post a Comment



<< Home