Sunday, April 28, 2013

 

2013-04-28 Koninginnerit LA HOUPPE

29 Stuurkens aanwezig.  Met 12 A rijders doen we voor het tweede jaar de mooie rit naar Flobecq – een koninginnerit ! Droog weer…men voorspelt max 13°, véél te koud voor deze tijd !


Davy & Dirk nemen ons op sleeptouw. Een vlot tempo wordt onderhouden, rond de 30/u.

Het is de rit van de verloren schaapjes. Davy raken we kwijt, als hij achter zijn pomp gaat gaan zoeken, en Philip raakt ons ook kwijt na een plaspauze…Na 'opwarmers' als Ten Bosse en Hoogbos komt de Hoppeberg...

De helling “La Houppe is 2800 m lang, gemidd 3.3 % met een max van 10 %. Volgens sommigen de mooiste klim in de Vlaamse Ardennen. Niet zo’n zware, maar wel mooie klim, de haarspeldbochten tussenin het bos geven je het gevoel in de Ardennen te klimmen. Onzen Davy toont hier zijn talent en goeie conditie, hij kroont zich het 2de jaar op rij tot ridder van de La Houppe. Bovenop de helling zijn alle verloren schapen terug en kunnen we er terug voluit tegenaan….

In St-Maria-Horebeke vinden we “Berg ter Stene” : 1.3 km lang, gemidd 5 % en max 9 %. Maurits wil verrassen, daagt uit en ontbindt hier zijn duivels…blijkbaar veel te vroeg, want hij wordt even verder hogerop overklast door de voorwacht van sterke Stuurkens ! De Davitamon rit van gisteren met de vele hellingen hangt bij sommigen nog in de benen…. Daarna volgt er onverwachts ’n karreslag supersteil naar omhoog rond de 20 %... iedereen verrast…zelfs één Stuurken wordt te voet gesteld.. bedankt hé Fabian !! Het is alsof er met fijne naalden wordt geprikt in de dijen… pijnlijk… ;-) Even daarna ’n welgekomen stop in Boekel. ’n Aantrekkelijke jonge blondine komt ons bestellen op het terras. Ze sprekt niet zo choed de nederlandsche taal... Is ze van Spaanse of Portugese afkomst..? De meningen zijn verdeeld… ’t is me gelijk van waar ze afkomstig is, maar die pijnlijke benen voelen op slag héél veel beter ! ;-) Van hieruit  nog 30 km cooling down à 34/u naar huis. Om 12:25 uur komen we aan. Er staan 110 km op de teller, met 800 hoogtemeters en een gemiddelde van 30.2/uur. Nog eens ’n speciale dank aan onze Fabian, die deze koninginnerit heeft hertekend én nog mooier heeft gemaakt ! Woensdag 1 mei rijden we naar Zaamslag.



sportieve groeten, Maurits



Comments: Post a Comment



<< Home