Sunday, April 28, 2013

 

2013-04-28 B - Rodelandroute


Het lijkt wel een magisch getal te worden, terug 16 B stuurkens klaar voor een nieuwe rit. Het weer is net andersom in vergelijking met vorige week - starten onder een zonnetje, en halfweg grijs en een koudere gevoelstemperatuur. Het is dan ook maar bijna mei natuurlijk.


Nog geen 100m ver en de troep al in 2 stukken, A's en B's door elkaar - en een verkeerslicht in het midden. Via Kalken en Laarne zetten we de tocht naar Wetteren-ten-Ede waar we de sociale woonwijk "De Bommels" passeren. De brug van Melle brengt ons naar de overkant van de Schelde, op naar het Vlaamse heuvelland. Links en rechts wordt al eens op de teller gekeken, want onze kopmannen houden een vlotte 30km/h aan. Dat waren hier toch de B's hé? Maar iedereen gaat toch maar vlot mee. Ter hoogte van Gontrode leren we dat 'plaaaaaat' en 'ooootttoo' niet hetzelfde is, een onverwachte stop en wat verwarring. Was er nu iemand plat? Neen, nen otto. Aaah...sindsdien wordt geroepen met dictie.

Voor de Poggio rechtsaf, 'opgepast van de greppel', de traditionele start van de heuvelzone ter hoogte van Landskouter. We leren meteen dat Mon & André in goede doen zijn als het bergop begint te gaan, op een minuut ligt de hele groep uit elkaar. Iedereen troept terug samen, amai. We worden door het prachtige landschap geloodst, op een kasseistrook (nu ja, stenen van ver ingegooid) bergop ter hoogte van Baaigem toont de Mon nog eens wie hier de man is. We peddelen verder, en er zit zelfs een stukje veldrijden in, inclusief een deeltje lopen. We verdenken Freddy van een marketingstunt voor zijn mountainbike tocht nu dinsdag (niet vergeten!).  Tijd voor de retour, in een strak tempo. Via Melle Flora de dijk op in Heusden, en de schwung erin boven de 30 km/h opnieuw. Iedereen vlot mee, de groep is zonder twijfel in goeie doen. Een paar kerels blijven honderd meter voor ons uitrijden, kilometers lang. Uiteindelijk komen we ernaast tussen Wetteren en Kalken, eentje gaat ostentatief links naast onze kopmannen rijden. De blik van André is goud waard. Ondertussen zijn de Stuurkens ook locomotief geworden van een andere groep, grote bende. Mooi op tijd binnen met een 85km en 27km/h gemiddeld.

Woensdag terug, voor meer - zij het dan in de andere richting. Jochen



Comments: Post a Comment



<< Home