Sunday, April 21, 2013

 

2013-04-21 Axel Hulst - 80 km - 28.2/u


Maar liefst 19 Stuurkens staan om 8h stipt klaar om hun B tocht aan te vatten. Op het einde van de rit een 80km op de teller, met een 28km/h gemiddeld, mooi noemen we dat.

Koude start, dat wel. Uw reporter ter plaatse zijn vingertoppen zijn ondertussen ontdooid, maar die 5°C bij de start was toch een tegenvaller. Ons locomotieven zetten er meteen de pas in, al na een paar honderd meter wisten we dat Mon & André vandaag voor een goed gemiddelde gingen. Op naar de Noorderburen, die plaatsnamen hebben waar je minstens een prijs voor originaliteit kan voor geven.
Na de eerste 30 grijze kilometers toch maar foto's genomen, want beteren ging het toch niet meer doen. De koeien staan met hun gat naar de wind, dus wind op kop leer ik van Marc. Het hoge tempo en nu en dan wat tegenwind zorgen ervoor dat er niet echt een vrijaf komt, en 't is goed rijden in de groep die mooi samentroept. In Nederland breekt de zon eindelijk door de wolken en het doet iedereen deugd. Op terugweg van Koewacht naar Stekene gezelschap van een collega wielertoerist uit Sinaai, 77 jaar die vlot aanpikt. "Ja, ik rij nu en dan nog es mee met onze groep maar constant die 36 km/h gemiddeld was toch iets teveel". Laat het nog wat minder zijn in werkelijkheid, het blijft straffe toebak.

't Is ook de dag van de vallende tasjes en rollende drinkbussen, maar niemand plat. De klass
r en daar rijst de vraag of er geen ladyboy aan het bedienen was. Enfin, zo een bende bedienen duurt efkes maar ze doen dat goed. Mon en André geven er een snok aan, goed tegen de 30 km/h naar huis. Op de brug wordt nog eens doorgetrokken, en onze voorzitter toont dat hij stevig aan de conditie gewerkt heeft. Iedereen peddelt vlot samen binnen en niemand lijkt afgepeigerd, meer van dat!

Volgende week om 8h richting Vlaamse heuvelland met een stuk van de Rodelandroute, en Landskouter.

Jochen


Comments: Post a Comment



<< Home