Sunday, April 14, 2013

 

2013-04-14 Rode Geulroute



Vandaag een mooie lenterit naar het Noorden. Langs Zelzate, Assenede, Boekhoute, Sas van Gent. 16 Stuurkens zijn aanwezig én de meesten in korte broek. Eindelijk, de lente is een feit !

We maken kennis met dijken, natuur en geulen. Grote overstromingen bezorgden het polderlandschap zware littekens. Waar de stormvloed gaten in dijken sloeg, spoelde de vruchtbare grond weg. Toen de zee zich weer terugtrok, bleven op die plaatsen kreken achter, als blijvende getuigen van het natuurgeweld. De Rode Geulroute loopt vooral door de Asseneedse Kreken. Onderweg een korte stop in het vissersdorpje Boekhoute…Bij de kerk ligt een vissersboot, de Bou-8 die ook “Isabella” wordt genoemd om de herinnering aan het vissersverleden van het dorp levendig te houden.

Na een lekker frisdrankje terug gezwind de fiets op richting Overmere. Nog even lastig voor onze koprijders met de wind pal op de neus… Nieuwkomer Evi, voor de eerste keer geconfronteerd met zo’n lange afstand, doet het goed! Iets na 12 uur staan er 100 km op de teller met dank aan onze koprijders ; gemiddeld 29.5/uur. De rit een beetje ontsierd door 4 lekke banden van o.m. Yvan & André. Iedereen bedankt voor deze  mooie voormiddag !

Volgende week naar het golvende Pajottenland, dat zal andere koek zijn ! ;-)

Foto’s van vandaag kan je hier zien : http://www.facebook.com/stuurken
De rit kan je hier in detail bekijken :


http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2090353



Wat is het toppunt van gemengde gevoelens hebben? -
Je schoonmoeder een ravijn in zien rijden met je nieuwe fiets

sportieve groeten, Maurits




Comments: Post a Comment



<< Home