Saturday, April 13, 2013

 

2013-04-13 Peter Van Peteghem Classic


Vandaag zakken we met vier Stuurkens af naar Aalst voor de Peter Van Peteghem Classic. Eerste uur : 30.8 km aub… én steeds goe wind op kop… Peter (Fabian) en André (Phil), onze twee trekpaarden, duidelijk met heel goeie benen ! Ondergetekende wordt er ’n paar keer afgewaaid… maar wordt steeds opgewacht..Fabian rijdt soms een paar honderd meter vooruit… Fabian verkeert duidelijk in grote conditie ! Voelt blijkbaar de pedalen niet…

We halen dikwijls grote groepjes in… maar nergens blijven we in ne groep zitten.. Volgens Phil & Fabian rijden die groepen steeds iets te traag…!! ?? Verdoeme toch.. In verschillende groepjes zit nochtans schoon vrouwvolk.. ‘k Zeg tegen Paul : “Als we met die 2 hier voor ons blijven meerijden, gaan we nooit aan een vrouw geraken … ! ;-)… Die twee kijken zelfs niet eens opzij als ze een vrouwtje passeren !!! ;-)” Voor km 90 materiaalpech voor Paul – cassette defect. Hij laat zich afvoeren met een busje van de organisatie. Ik tracht Paul nog per gsm te overtuigen om zijn fiets te laten herstellen op de bevoorradingspost aan de brouwerij van Roman. Paul zijn reactie : “Maurits, ik lig te wachten op dat busje in de graskant in de zon, laat me hier maar liggen… ‘k lig hier goe uit te rusten… het kan me niets schelen … ;-))” …én maar verder koersen…In Geraardsbergen krijgen we ne Red Bull aangeboden… Red Bull geeft je vleugels ??? ‘k Ga maandag klacht indienen tegen Red Bull, want ‘k voel geen vleugels ; op de Kapelmuur krijg ik ’n begin van krampen, maar verbijt toch maar de pijn… Even daarna de Bosberg : Phil trapt zodanig hard op de trappers dat  er ne rayon springt uit zijn achterwiel. ’n Pechdag vandaag… Een uurtje later is de Phil dat reeds vergeten – hij rijdt goe 36/uur meewind én zijn achterwiel zo paraplu als ’t maar zijn kan.. “Nu zal ik nog eens aan een nieuw wiel geraken hé…dat wiel is 10 j oud.. nu enkel nog Marleen overtuigen…” aldus de Phil.  

Iets na 3 uur bereiken we de finish. 160 km op de teller, met 1500 hoogtemeters en 28/u gemidd….Gezellige sfeer aan de aankomst. Honderden lachende (en ’n beetje afgepeigerde gezichten), genietend van ’n voorzichtig lentezonnetje. Heerlijk toch, fietsen ?? Maar ze zullen ons nie moeten wiegen vanavond ! Conclusie van de dag : Fabian in heel grote doen gezien vandaag (zoals zijn naamgenoot en grootmeester, nu rustend op zijn lauweren in Zwitserland) – hopelijk piekt Fabian verkeerd, en rijden we hem er los af in de Vogezen ! Als dat zou gebeuren… is onzen blog té klein… ;-))

sportieve groeten, Maurits

Comments: Post a Comment



<< Home