Sunday, March 17, 2013

 

17 maart 2013 - Sint-Lievens-Esse



Gedaan met het Vlaamse platteland !... richting onze ouwe gekende geliefde én soms gehate Betsberg ! 14 A’s staan om 08u30 présent ! Ronny & Marleen zijn afwezig, die zijn op dit moment aan ’t genieten op de skilatten. Genoeg koprijders aanwezig : Peter, André, Dirk, Davy, Paul… de rest moet maar volgen : Maurits, Rita, Patrick, Ivan, Denny, Eddy, Geert, witte Melon en de zoon van Paul.

Op het grondgebied van Oosterzele, de “poort van de Vlaamse Ardennen”, ligt em, de Betsberg. Onze Vlaamse “Poggio” genoemd…én dat voelen we ! ;-)


Ik zit te puffen met een te hoge hartslag … Ik peins in mijn eigen : “Maurits, ge moet zo afzien, anders word je niet beter hé manneken..ja ja, zwijg maar al, of nen ‘dzoef op je bakkes’ zegt die andere persoon in mezelf… “ ;-) Na de beklimming wordt iedereen beneden opgewacht… oef, alleman is goe opgewarmd nu. De tocht wordt verdergezet tegen een goe tempo. In Sint-Lievens-Esse : idyllische taferelen met hopen sneeuw langs de kant van de weg… én dit op 17 maart… nooit gezien hier in Vlaanderen !
Onderweg een korte stop in Woubrechtegem… dan in “vlotte” draf naar Overmere…wind in de rug…. Om 11:20 uur staan er 73 km op de teller met dank aan onze koprijders ; gemiddeld 29.6/uur. …een mooie voormiddag ! … De B-ploeg komt even na ons toe… en zien er wat afgepeigerd uit… tegen de wind gereden jongens & meisjes? Ge moet mee wind rijden als ge naar huis rijdt !! De B’s zijn met 17… samen 31… ’n mooie opkomst vandaag !! En terug een nieuw lid : een jongeman, de zoon van Eric : Thibau Van De Steen… welkom Thibau ! Als hij de benen heeft van zijn vader, staat er ons nog wat te wachten… ;-)



Straks de beentjes omhoog in de zetel én kijken naar de primavera…dit jaar met een onverwachte winnaar, wedden ?? ;-)
Foto’s van vandaag kan je hier zien : http://www.facebook.com/stuurken
Het gereden traject : http://nl.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2051986
“Anders bij vroegre? Ge moegij voor te winn nog alsan den eerstn zin!" Briek Schotte (1919-2004)
Grtn, Maurits

Comments: Post a Comment



<< Home