Sunday, March 17, 2013

 

17 maart 2013 - de B's naar Koewacht



17 Stuurkens staan klaar om 9h voor de eerste B rit van het jaar. Een onverwacht grote opkomst, maar een paar A's hebben zich laten verrassen door het vroege startuur waardoor we een B+ samenstelling krijgen. Een paar nieuwe gezichten erbij ook, en de voorzitter met een knappe nieuwe bolide. Mon zet aan, en we zijn vertrokken voor 2013. 



Een rit die ons naar Nederlandse regionen brengt, beetje te vergelijken met de officieuze rit van vorige week. Het weer is gelukkig beter, en de weergoden sparen ons voor een keer. Toch wat regen betreft, want de wind zal een flinke hoofdrol spelen vandaag. Richting Wachtebeke gaan we naar onze Noorderburen, met prachtige dorpnamen en vooral betere wegen. Een plezier altijd om daar te kunnen fietsen. Via Koewacht duikelen we terug naar België - Cath Luyten is er geboren en getogen, maar blijkbaar in vroegere tijden gekend als grenspost op weg naar Hulst leer ik bij. Stevige wind, en het telkens optrekken na de bochten begint hier en daar al pijn te doen.
Ter hoogte van Stekene...onze stopplaats voor te drinken? Neen...'t is een korte rit leren de jongste Stuurkens bij. 't Was misschien welkom maar een mens wordt er sterk van. Het laatste stuk terug is net zoals vorige week niet te onderschatten, stevige wind op kop en hier en daar gaat het licht uit. Via Lokeren naar onze stal, waar de A's ons opwachten en iedereen blij is de voeten onder tafel te kunnen schuiven. Geen enkele platte band, een goeie start alvast.



Een kleine 70km aan 28 km/h gemiddeld. Chapeau voor het kopwerk van Mon en André, Dirk & Thibau die de helpende hand waren vandaag en alle Stuurkens die hard op hun tanden hebben moeten bijten om de rit uit te rijden. Het wordt beter, hier zit er eentje die het kan weten :)
Groeten, Jochen.


Comments: Post a Comment



<< Home