Saturday, November 03, 2012

 

F-16 piloten vierde in Crocodile Trophy 2012!


F-16 piloten vierde in Crocodile Trophy 2012!

De langste en zwaarte mountainbikerace ter wereld zit erop. Het Belgium F-16 Ridley Team overtrof zichzelf in de outback van Australië.

Ze viel helaas net naast het podium in het ploegenklassement, maar kan terecht fier zijn op haar teamwork.

Met 900 km en 16.000 hoogtemeters in de benen kwamen Ken de Trogh, Davy Blancquaert, Kris Van De Putte en Kris Hendrickx over de eindstreep. De piloten hebben de afgelopen 10 dagen hun F-16 ingeruild voor een mountainbike en met succes. De laatste etappe slaagden ze erin met een individuele vierde, vijfde en zevende plaats de prijs voor 'beste ploeg van de dag' te veroveren. Met de begeerde boemerang trofee in de hand op het podium staan, is de kers op de taart. Ook in de vorige races hadden ze individueel al mooie prestaties neergezet: twee podiumplaatsen, drie keer top 10 en alle vier behaalden ze minstens één keer een plaats in de top 20.

"We did it!", schrijft het team op hun blog. "Iedereen reed de hardste en meest avontuurlijke mountainbikerace ter wereld uit. Het was niet gemakkelijk en we hebben afgezien, maar kunnen terugkijken op een onvergetelijk avontuur!"

De volgende editie staat al op hun kalender. Die vindt plaats in Tropical Far North Queensland van 19 tot en met 26 oktober 2013.

Tekst: Liesbeth Bardyn

Comments: Post a Comment



<< Home