Monday, September 17, 2012

 

16 Sep 2012 Paddestraat


De Paddestraat, doel van vandaag. Een overblijfsel nog dat we danken aan de Romeinen, deel van een heirbaan tussen Keulen en Bologne-Sur-Mer. De kasseien zijn godzijdank herlegd maar 't blijft 2,5 km daveren op je fiets. Volgens de legende regent het als de padden oversteken, we hebben er in elk geval geen gezien.
Na de zonnige warme septemberdagen, voelt het koud aan deze ochtend. De eerste keer wat arm- of beenstukken links en rechts, de lange vestjes worden ook bovengehaald. A's en B's gaan samen via Kalken over Melle naar de Poggio van Vlaanderen, waar er twee groepjes worden gevormd met enkele moedigen tussenin. Nadien gaat het samen in draf verder, op de Lange Munte in Scheldewindeke een noodgedwongen stop met een platte band voor Robin.
Op naar Roborst, stevig tempo. Het is draaien en keren, op en af - voor we het achteraan goed beseffen, zitten we op de Paddestraat. Een groepje neemt rechtsaf een paar honderd meter verder weg van de kasseien. Het gaat richting Velzeke, wat ook wil zeggen licht bergop. Met goede moed en vooral goesting eraan begonnen, maar halfweg komt de vraag toch eens boven waarom dat nu weer was. Oef, eventjes rust op het plein, en de wegen scheiden.

De B's worden vergezeld van Charlotte. Aan het bekomen van de thuiswerken in aanvang, maar ze komt erdoor. Mon & André geven er een stevige ruk aan, het wordt geen rustig ritje naar huis. In Uitbergen nog eens de dijk op, en via de Kamershoek terug naar de Parking waar ook de A's net toekomen. Nagenoeg dezelfde kilometers, en iedereen heeft dorst. Het laatste herfstzonnetje doet deugd. Jochen

Comments: Post a Comment



<< Home